Szombat esti kupadöntők


Rennes 2.40, döntetlen 3.10, Guingamp 3.00
A francia bajnokság 15. helyén áll a Rennes, míg ellenfele két ponttal leszakadva tőle a tizenhatodik. Persze a kupadöntőnek ehhez nem sok köze van, de azért jó tudni mindezt, csak a miheztartás végett.

A Rennes legutóbbi két tétmeccse egyaránt döntetlennel zárult (bajnoki mérkőzésekről van szó), viszont ebben az évben majdnem az összes kupameccsét rendes játékidőben nyerte meg, szám szerint négyet. A kakukktojás a még januárban lejátszott kupa-csata, ekkor csak büntetőrúgások után jött össze nekik a továbbjutás a Valenciennes ellenfeleként. Gólt csak két alkalommal kaptak: a Valenciennes (1) és az Angers (2) tudott ellenük betalálni.

A Guingamp 1-0-ra megnyerte hazai pályán legutóbbi bajnoki mérkőzését, pont az előbb emlegetett Valenciennes ellen. Ami pedig kupaszereplésüket illeti, egy fokkal rögösebb utat jártak be, mint vetélytársuk: kétszer is csak a hosszabbítás után tudták kiharcolni a továbbjutást. Érdekesség, hogy a többi három meccsüket egyaránt 2-0-ra nyerték meg.

A közelmúltban jó párszor megmérkőzött egymással a két csapat, ezek a meccsek többnyire Guingamp győzelmet hoztak, az elmúlt 10 évben csak egyszer született döntetlen. Egyébként annak is pont tíz éve, hogy a Rennes győzni tudott a Guingamp ellen.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.12

Fiorentina 3.25, döntetlen 3.35, Napoli 2.10
A másik szombat esti kupadöntőn már jóval ismerősebb csapatok játszanak egymással. Némi párhuzamot azonban fölfedezhetünk: ebben az esetben is egymás mögött helyezkednek el a kupadöntős ellenfelek a bajnoki tabellán; a Napoli harmadik, a Fiorentina negyedik.

A firenzeiek 3-0-ra nyertek múlt heti bajnokijukon Bolognában. Ami pedig ez évi kupateljesítményüket illeti, a Chievo és a Siena ellen viszonylag simán továbbjutottak, majd Udinében kikaptak 2-1-re, de a visszavágót 2-0-ra megnyerték otthon. Az olasz kupa aktuális kiírásában egy meccsen két gólnál többet nem szereztek.

Három tétmeccses veretlenséget tudhat magénak a Napoli, az előző bajnoki fordulóban az Inter vendégeként játszottak 0-0-s döntetlent. A döntőbe a Lazion, az Atalantán és a Román keresztül jutottak el. Tottiék ellen kikaptak az odavágón 3-2-re, majd Nápolyban nyertek 3-0-ra. Legutóbbi hét, Fiorentina ellen lejátszott meccsük mérlege: három Napoli győzelem, három döntetlen és egy vereség. Ez alatt a hét mérkőzés alatt csupán egyszer fordult elő, hogy a gólok szám 2.5 fölé ment volna.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.10

 

A kombináció eredő szorzója @ 4.45