Sorsdöntő összecsapások napja


Írország – Szerbia
A D csoport szuperrangadójának Dublin ad otthont, ahol a házigazda íreknek mindenképpen le kellene győzniük a vendégségbe érkező szerbeket a csoportgyőzelemért. Ez azonban nem lesz könnyű, hiszen Szlavoljub Muszlin együttese még veretlen a sorozatban, négy győzelemmel és három döntetlennel. Tosicsék legutóbb a csoportutolsó Moldovának gurítottak egy hármast Belgrádban.

Azonban ne feledjük még a zöld-fehérek is veretlenek, csak McCleanék egy meccsel kevesebbet nyertek déli szomszédunknál, ráadásul zsinórban három legutóbbi meccsükön csak remizni tudtak. Ami ez utóbbit még kellemetlenebbé teszi Martin O’Neill gárdája számára az az a tény, hogy ebből a három döntetlenből kettő is otthon született, miután előbb a walesiek (0-0), majd az az osztrákok (1-1) távoztak egy-egy ponttal a zöld szigetről.

Döntetlen, gól mindkét csapat 4.70

 

Izland – Ukrajna
Óriási sanszot puskázott el az elmúlt játéknapon Izland, amely vérszegény játékkal kikapott a még veretlen finnek otthonában (1-0), ezzel pedig a csoport harmadik helyére esett vissza. Azonban még semmi sincs veszve Gylfi Sigurdssonék számára, hiszen az északiak eddig minden hazai meccsüket megnyerték, amennyiben pedig ez a sorozatot kedden is folytatják, úgy két ponttal visszaelőzik a most vendégségbe érkező ukránokat.

A sárga-kékek persze nem feltett kézzel utaznak a gejzírek földjére, már csak azért sem, mert Konoplyankáék a legutóbbi öt meccsükből négyszer is győzni tudtak, csak a horvátországi kiruccanásukat bukták el minimális arányban (1-0). Viszont most nem engedhetik meg maguknak a kudarcot, de könnyű dolguk aligha lesz a skandinávokkal, miután hazai pályán is csak döntetlenre végeztek ellenük (1-1).

Lapok száma 4.5 felett 2.20

 

Törökország – Horvátország
Az I csoport másik rangadóján a törökök az utolsó esélyt akarják megragadni, mivel a félholdasok rossz kezdésük miatt alaposan lemaradtak a csoport három éllovasától és bár Mircea Lucescu együttese sorozatban aratott három győzelemmel mutatott némi életjelet, a legutóbbi Ukrajnában elszenvedett vereség (2-0) ezt szinte semmissé tette. Bár azt sem árt megemlíteni, hogy a félholdasok kudarcához igen komoly játékvezetői tévedések is hozzájárultak. Ezzel a képlet pofonegyszerű lett, amennyiben Turanék nem nyerik meg a keddi meccset, úgy szinte biztosan elszáll minden esélyük.

A horvátok a legutóbbi játéknapon kínkeservesen, de megszerezték a győzelmet Koszovó ellen (1-0) ezzel pedig a csoport élére álltak. Ahhoz viszont, hogy ott is maradjanak és ezzel együtt egyenes ágon kijussanak Oroszországba mindenképpen győznie kellene a Kockásoknak Törökországban is. Ez utóbbi otthon Zágrábban egy évvel ezelőtt nem sikerült, mivel Rakitic és Calhanoglu gólváltásával 1-1-re végeztek a felek. A meccs margójára pedig mindenképp odakívánkozik, hogy az eskisehiri rangadón magyar főszereplők is lesznek, ugyanis Kassai Viktor és csapata vezényli majd a találkozót.

Gólok száma 2.5 felett 2.28