Öt ok, amiért Németország nyeri a világbajnokságot


1. Az ő kapusuk a legjobb a még talpon maradt csapatok közül

Ez a világbajnokság a kapusokról szól, és a német Manuel Neuer közülük is az egyik legjobb.

Az olyan kapusok, mint Keylor Navas, Guillermo Ochoa és David Ospina mind-mind kivívták országuk footballjának elismerését, de Neuer csapata az egyetlen, aki még talpon van a legjobb négy között, ami ékes bizonyítéka annak, hogy posztjának egyik legjobbja. Még néhány megbízható, bravúros teljesítmény és jó eséllyel pályázik az Arany Kesztyű-díjra.

2. Nem félnek a büntetőpárbajtól

Mindannyian ismerjük a Németországgal és a büntetőkkel kapcsolatos sztereotípiákat, de be kell látni, hogy a számok tényleg önmagukért beszélnek.

Ha valaki meg akar nyerni egy világbajnoki tornát, előbb-utóbb számolni kel azzal az eshetőséggel is, hogy büntetőpárbajra kerül sor. Németország esetében ekkor sokat számíthat, hogy ugyanazzal a magabiztossággal állhatnak majd oda a tizenegyes ponthoz, mint korábban tették.

3. A Bayern München Faktor

A német kezdőben hét darab Bayern München játékos is szerepelt az Algéria elleni meccsen, és ezek a játékosok nem igazán vannak hozzászokva a vereségekhez.

Pep Guardiola emberei zsinórban nyerik a meccseket a Bundesliga küzdelmei során, és ha ezt a mentalitást sikerül átültetni a torna hátralevő részére, akkor nehéz elképzelni bármit, ami képes lenne megállítani őket.

4. Rengeteg világbajnoki torna tapasztalattal rendelkeznek

A legutóbbi hét világbajnokságon hatszor is az elődöntőbe jutott a Nationalelf, döntőben legutóbb a 2002-es tornán szerepeltek.

Nincs még egy ilyen csapat, amely ehhez hasonló mentalitással és tapasztalattal rendelkezne, és ebből könnyen hasznot húzhatnak a világbajnokság ezen stádiumában.

5. Hosszú a cserepadjuk

Amikor szorult a hurok Algéria válogatottja ellen, akkor Joachim Löw könnyű szívvel cserélte be a Chelsea csatárát, Andre Schürrle-t, aki fontos gólt szerzett.

Löw ezt követően ismét minőségi játékosokkal tudta frissíteni csapatát, a Franciaország elleni meccsen Schürrle és Mario Götze is jól szállt be. Mivel a keret bőven kínál merítési lehetőséget, ezért a német menedzser irigylésre méltó helyzetben van a torna ezen szakaszában, főleg akkor, ha ezt a csapata előnyére tudja fordítani.

Németország a kettes számú favorit a világbajnoki cím megnyerésére @ 3.60 - Fogadj most!