Öt ok, amiért Brazília nyeri a világbajnokságot


1. Neymarért fognak küzdeni

A hír, mely szerint Neymar kénytelen kihagyni a torna hátralevő részét amiatt, mert csigolyasérülést szenvedett, alapjaiban rengette meg Brazília egészét.

Az érzelmi sokkok folyamatosan érték a csapatot, és néhány kétkedő a sérülés miatt már ki is jelentette, hogy innen el is szálltak Brazília esélyei a végső győzelemre. Ezzel ellentétben Neymar kiesése plusz emocionális töltetet jelenthet, és extra motivációt adhat a csapattársaknak.

2. A közönség belehajszolja őket a győzelembe

Az atmoszféra minden brazil meccsen fergeteges ezen a vébén, a himnusz elnémulása utána a közönség és a játékosok is teli torokból éneklik végig a hátralévő sorokat.

A nézők minden tőlük telhetőt meg fognak tenni annak érdekében, hogy az atmoszféra végig félelmetes legyen, és Brazília ellenfelei ebben a légkörben a saját gondolataikat sem fogják hallani, nem hogy még focizni is tudjanak.

3. David Luiz, a megszállott ember

Néha, amikor David Luiz szemébe nézel, nem tudod, hogy most az ellenfelét akarja likvidálni vagy csak a labdát akarja minden áron megszerezni.

A Paris SG friss igazolása a küzdeni akarás egyik szimbóluma ezen a tornán, és Neymar sérülése, valamint Thiago Silva eltiltása miatt soha nem látott felelősség kerül a vállára. Minden bizonnyal ez igazán az ínyére való szerep.

4. Megkapják a bíróktól is a hazai pálya előnyét

Miután a Horvátország elleni mérkőzésen a bíró könnyű szívvel fújta be a szabálytalanságot Fred ellen, akihez éppenhogy hozzáért Dejan Lovren, rögtön megérkeztek a bíráló szavak, hogy a braziloknak érkezik némi hátszél a bírói kartól is.

Luiz Felipe Scolari persze ennek ellenére erősen bírálta a spori teljesítményét Kolumbia ellen, miszerint nem védték kellőképp a játékosait, ráadásul az egyik ilyen belépő Neymár súlyos sérüléséhez is vezetett. Kérdés, hogy ezzel a szövetségi kapitány mekkora nyomást helyezett a mexikói Marco Rodriguez vállára, aki arról híres, hogy anno nem vette észre Luis Suarez harapását.

5. Nincs ember Brazíliában, aki más eredményt el tudna képzelni

Amióta Brazília elnyerte a rendezés jogát, azóta az általános vélekedés az a dél-amerikai országban, hogy simán nyerniük kell hazai közönség előtt.

Nem is számolnak a bukás lehetőségével, mert az valami olyasmi lenne, amelyhez hasonlóval utoljára az Uruguay ellen elveszített világbajnoki döntőben találkozhattak még 1950-ben.

Brazília a hármas számú esélyes a világbajnokság megnyerésére @ 3.75 - Fogadj most!