Olaszország - Uruguay - Szakértői előzetes


A győztes mindent visz ma Natalban, ahol Olaszország és Uruguay csap össze az egy, még kiadó továbbjutó helyért. Ezúttal az olasz szakértő Paolo Bandini és a dél-amerikai football szerelmese Tim Vickery osztják meg velünk véleményüket.

CSAPAT HÍREK

Paolo Bandini (Olaszország): A Costa Rica elleni váratlan vereség események lavináját indította el az olaszok táborában. Cesare Prandelli az első két meccsen négy védővel állt fel, de az olaszok most valószínűleg a 3-5-2-es szisztéma mellett teszik le a voksukat, a két csatár Mario Balotelli és Ciro Immobile lesz. A szövetségi kapitány legnagyobb problémája viszont Daniele De Rossi helyettesítése, aki aligha fog felépülni vádlisérüléséből a keddi meccsre.

Tim Vickery (Uruguay): Visszatérhet eltiltásából a jobb hátvéd Maxi Pereira, miután piros lapot kapott a Costa Rica elleni meccsen. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy az edző, Oscar Washington Tabarez ugyanazt a csapatot szándékozik pályára küldeni, amely megverte Angliát, mely húzás azt is jelenti, hogy továbbra is Jose Maria Gimenez helyettesítheti a térdsérüléssel bajlódó csapatkapitányt, Diego Lugano-t. Ez a lépés logikusnak tűnik, Martin Caceres amúgy is védekezőbb stílusú, aki be tud segíteni Gimeneznek alkalom adtán.

FORMA

Paolo Bandini: Az Anglia elleni magabiztos siker után, az Azzurik arcpirító vereséget szenvedtek Costa Rica csapatától, kik ellen hiányzott az ötletesség és az energia. Balotelli elpuskázta a lehetőségeit, így most minden szem azt fogja figyelni, hogy miképp fog tudni együttmozogni Immobile-vel. Ez azért különösen izgalmas eset, mert korábban Prandelli nem rajongott az ötletért, hogy a két csatárt egymás mellett küldje pályára. A háromvédős rendszerre való átállás egyik oka, hogy így Prandelli a már összeszokott Juve-játékosokra bízhatja a védekezés megoldását. A Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci védősor Gigi Buffon előtt remek formában zárta a bajnokságot, az utolsó hét Seria A meccsükből hatot kapott gól nélkül hoztak le.

Tim Vickery: Valószínűleg, az Anglia elleni győzelem egyik oka az volt, hogy a két csapat egyaránt élet-halál szituációban volt, úgy ahogy most is. Egy másik tényező az időjárás, amely a Fortaleza-i hőséget követően kifejezetten üdítő volt Sao Paulo-ban. Aggodalomra adhat okot, hogy Uruguay most visszatér a trópusi éghajlatra, és helyi idő szerint, délután 1 órakor vívja meg a mérkőzést. Ez gyakorlatilag azt is jelentheti, hogy könnyen kimerülhetnek a játékosok a második félidőre. Ha ez megtörténik, akkor jogosan vonható kérdőre a szövetség amiatt, hogy a felkészülést miért inkább a hűvösebb, hazai környezetben szervezték meg. A nagy kérdés tehát ismét az, hogy csapat tudja-e olyan dinamikusan járatni a labdát és reprodukálni az Anglia ellen mutatott lendületes játékot ezen körülmények között.

MIT MONDANAK AZ EDZŐK

Cesare Prandelli: “Ki kell zárnunk a negatív energiákat és arra kell koncentrálnunk, hogy megőrizzük frissességünket, mind mentálisan, mind fizikálisan. Nagyon szoros meccset játszottunk Uruguay ellen a tavalyi Konföderációs-kupán, most sem számítok könnyebb feladatra!”

Oscar Washington Tabarez: “A nyomás Anglia ellen hatalmas volt. Senki ne gondolja, hogy sétagalopp volt a mérkőzés, hiszen számunkra csak egy eredmény volt elfogadható. Persze ezen nem lepődtünk meg, hiszen ez a csoport már előzetesen is a nyomásról és a teljesítménykényszerről szólt.” 

KULCSEMBER

Paolo Bandini: Az olaszok többsége abban reménykedik, hogy Immobile lesz az új Toto Schillaci, aki mindössze három válogatott meccset játszott, de mesterhármast lőtt a Fluminense elleni nem hivatalos felkészülési meccsen. Az, hogy miképp sikerül levédekezni a Suarez-Cavani duót, nagy kérdés, így legalább akkora hangsúlyt kell fektetni a gólszerzésre is, ami akár a továbbjutás kulcsa is lehet.

Tim Vickery: A nagy visszatérő az előző meccsen Suarez volt, de most nem ő kerül ebbe a szerepbe. A kulcsfigura Gimenez lehet, akinek a legfőbb feladata Mario Balotelli semlegesítése lehet. Az előző évi U20-as Világbajnokság sztárja tavaly szeptemberben lett bedobva a mélyvízbe, amikor hiány volt középhátvéd posztján Kolumbia ellen. Akkor, megbízható teljesítményének köszönhetően legyőzték 2-0 arányban az ellenfelet és debütálása alkalmából egy tetoválást is csináltatott Gimenez. Akkor egy bizonyos Radamel Falcao ellen állt helyt, vajon ezt képes megismételni Balotelli ellen is?

LEGJOBB FOGADÁS

Paolo Bandini: Eredetileg azt akartam mondani, hogy Mario Balotelli gólt szerez 2.48, de miért ne tehetné meg ugyanezt Andrea Pirlo 9.00? Könnyen lehet, hogy ez lesz a Juve középpályásának az utolsó válogatott mérkőzése.

Tim Vickery: Döntetlen 3.20. Uruguay mindent meg fog tenni a győzelem érdekében, de ilyen körülmények közt lehet, hogy csak döntetlenre telik.

EREDMÉNY JÓSLAT

Paolo Bandini: Sajnos Uruguay nyer 2-1-re 11.00.

Tim Vickery: 1-1-es döntelen születik 6.40.

Fogadj az Olaszország - Uruguay meccsre MOST!