Németország - Ghána - Szakértői előzetes


Németország  és Ghána  különböző érzelmi töltettel hagyhatta el a pályát a csoport nyitómeccsét követően. Szakértőink - Raphael Honigstein és Gary Al-Smith - elhozzák nekünk a legfrissebb híreket a Fortaleza városában megrendezendő meccs előtt.

CSAPAT HÍREK

Raphael Honigstein (Németország): Joachim Löw valószínű kénytelen lesz változtatni a védelemben. A Dortmund belső védője, Mats Hummels ugyan tudott edzeni péntek este, de ki minden bizonnyal ki kell hagyja a mai mérkőzést combizmának sérülése miatt. Lehetőségek vannak bőven a probléma megoldására: Benedikt Höwedes (Schalke) behúzodhat középre, így a balhátvéd Erik Durm (Dortmund) lehet, de a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy úgy kezdenek, ahogy a mérkőzést befejezték Portugália ellen. Az új fiú, Shkodran Mustafi (Sampdoria) a jobb szélen lesz, Jerome Boateng és Per Mertesacker középen, míg Höwedes marad bal oldalon. Egyéb változtatás a felállásban nem indokolt. A kapitány, Phillip Lahm valószínűleg továbbra is a pálya közepén lesz felfedezhető. Elmételi lehetőség van arra, hogy Löw Lukas Podolski számára szavaz bizalmat Mesut Özillel szemben, de semmi különösebb oka nincs a szövetségi kapitánynak arra, hogy a győztes csapaton változtasson.

Gary Al-Smith (Ghána): Kwesi Appiah ugyan igyekezett elkerülni a médiát, de azon tény elől nem szabadulhat, hogy simán nyerniük kellett volna az USA elleni meccset. Majeed Waris valószínűleg kezdő lesz, ahogy Michael Essien is, aki felépült lábujj sérüléséből (sajnos Rashid Sumalia ugyanilyen sérülést szenvedett). Harrison Afful megérdemelné a bizalmat a balhátvéd pozíciójában, mert Kwadwo Asamoah nem mozgott valami jól, illetve Kevin-Prince Boatenget is szerepeltetni kellene az első perctől kezdve.

FORMA

Raphael Honigstein: Németország könnyen rohanta le Portugáliát, de akár ez most meg is fordulhat Ghána ellen. A portugál csapat magasan védekezett a gyors támadóival, és csak idő kérdése volt, hogy a Pincérnek is becézett Toni Kroos (Bayern) előtt mikor adódik lehetőség és tudja kiszolgálni a három támadót. A védelem jól lassította a játékot, bár nem igazán tesztelték őket. Ghána nem valószínű, hogy le fog támadni, ezért a védelmi vonalat feljebb lehet tolni, ráadásul nincs Cristiano Ronaldo, aki miatt aggódni kellene. 

Gary Al-Smith: Ghána legnagyobb problémája a következetesség, ritkán látjuk ugyanazokat a neveket a kezdő 11-ben. A labdabirtoklás jó volt az előző mérkőzésen, a csapat kevésbé harapott, de Ghána hatékony lehet a németek ellen. A csapat legnagyobb erősségge a középpályás sor, annak ellenére, hogy néha szervezetlennek tűnnek. A gólokat a többség a kapitánytól Asamoah Gyantól várja, aki jól szokott teljesíteni a nagycsapatok ellen. A szurkolók reménykedhetnek abban, hogy a múltban sem kedvenc csapatuk volt az esélyes, de mégis emlékezetes győzelmet ünnepelhettek Csehország, Egyiptom vagy Szerbia ellen.

MIT MONDANAK AZ EDZŐK

Joachim Löw: Löw ismét a kedvenc témájáról beszélt, ami nem más, mint az időjárás.“ A ghánaiak ilyen körülmények között nőttek fel.”, mondta Löw, amikor megérkeztek a meleg és páratartalomban sem szűkölködő Fortaleza városába.

Kwesi Appiah: “Rengeteg hibát követtünk el az USA ellen. Kielemeztük a hibáinkat és igyekszünk kijavítani őket Németország ellen, de nincs kétség afelől, hogy a németek kemény ellenfelek lesznek."

KULCSEMBER

Raphael Honigstein: Thomas Müller ugyan mesterhármast rúgott Portugáliának, de a kulcsfigura Sami Khedira lehet a szombati mérkőzésen. A kirobbanó formája és ereje az egyik legkellemesebb meglepetés volt hétfőn. Azon képessége, hogy megtörje az ellenfél lendületét, sorsdöntő lehet, igaz ott van melette a fáradhatatan Lahm is. A ghánai lelki hadviselés ellenére ugyanazon a magas szinten fog teljesíteni.

Gary Al-Smith: Kwadwo Asamoah személyében számíthatunk leginkább arra, hogy a vállára veszi a csapatot. Egy kiegyensúlyozott szezonon van túl a Juve színeiben, most a nemzeti csapatban is bizonyíthat.

A LEGJOBB FOGADÁS

Raphael Honigstein: Toni Kroos több mint 1.5 szabálytalanságot fog elszenvedni (1.85). A Kamerun elleni 2-2-es barátságos mérkőzésen őt és a német csapatot is sikerült felbosszantani azzal, hogy széttördelték a játékot. Jó esély mutatkozik arra, hogy Ghána hasonlóan fog cselekedni.

Gary Al-Smith: Kevin-Prince Boateng tipikusan egy olyan játékos, aki az utolsó lélegzetéig küzd. Mindenképp szeretne betalálni szülőotthonának, érdemes megfontolni ezt a fogadást 6.40. Sulley Muntari általában azokon a meccseken villan, amelyeken nagy a tét, lehet, hogy ő fogja az utolsó gólt szerezni 19.00

EREDMÉNY JÓSLAT

Raphael Honigstein: 2-1 -es német győzelem 9.00 

Gary Al-Smith: 4-2-es néemt győzelem 46.00 

Fogadj a Németország-Ghána meccsre ITT!