Németország - Algéria - Szakértői Előzetes


Németország számít a mérkőzés esélyesének Porto Alegre-ben, de Algéria ismeretlen területre tévedt az egyenes kiesése szakasz elérésével. Raphael Honigstein értékeli kedvenceit, míg az underdogot Yanis Boukerrou képviseli.

CSAPAT HÍREK

Raphael Honigstein (Németország): Lukas Podolski kisebb meglepetésre kezdő volt az USA elleni meccsen, de most sérülés miatt ki kell hagyja a Porto Alegre-i meccset. Valószínűleg Mario Götze fogja helyettesíteni az Arsenal támadóját, de Joachim Löw akár először jelölheti a kezdőbe Andre Schürrle-t Brazíliában. A jobbhátvéd Jerome Boateng ugyan összeszenvedett egy kisebb sérülést, de számítanak a felépülésére. Érdekes lesz a középpálya is, ahol nem tudni, hogy a mester Bastian Schweinsteiger mellett teszi-e le a voksát vagy esetleg visszakerül a kezdőbe Sami Khedira. A Bayern München középpályása jó teljesítményt nyújtott az USA ellen, de Khedira mindent megtesz annak érdekében, hogy visszanyerje pozícióját a csapatban. "Túl lassúak voltunk." - nyialtkozta a meccs után a Real középpályása, ami egyértelmű utalás volt a részéről. Továbbra sem várható változás a védőkező középpályás pozíciójában, Philipp Lahm megbízható teljesítményt nyújt ezen a poszton is.

Yanis Boukerrou (Algéria): A jóval esélyesebb Németország ellen valószínű, hogy Algéria a 4-3-3-as felállást fogja választani. Ez azt jelenti, hogy Saphir Taider kezdhet Abdelmoumene Djabou helyén, míg Madjid Bougherra visszatérhet a védelem közepére Essaid Belkalem helyére. Ezen kívül nincs olyan jellegű sérülés vagy eltiltás, amelyről érdemes lenne beszámolni az algériai táborból.

FORMA

Raphael Honigstein: Németország kissé tartott attól, hogy miképp fogja kontrollálni a meccset és a labdát is a lelkes, ámbár limitált technikai képességű USA ellen, de végül megoldották a dolgot. A németek szépen járatták a labdát, egyedül a támadóharmadban nem sikerült a széleken úgy megjátszani a labdát, mivel nem jött kellőt támogatás a hátvédek részéről. Boateng és Benedikt Höwedes (Schalke) eredeti pozíciója a középső védő és ez meg is látszott a játékukon az amerikai válogatott ellen. Elég terület nylít előttük, de nem használták ki olyan dinamikusan és robbanékonyan, ahogy az elvárható lett volna. Összességében azonban a látottak nem adnak okot komolyabb aggódnivalóra. A hűvösebb klíma kedvezhet a németeknek, hiszen a hőség után most a 15 Celsius fokos Porto Alegre ad otthont a Nationalelf mérkőzésének.

Yanis Boukerrou: Algéria továbbjutása történelmi siker volt a Maghreb-térség számára. Ezt a sikert taktikai felkészültségüknek és technikai tudásuk fejlődésének köszönhetik. Algéria játékának erőssége a támadás, ezt a potenciált kihasználva szereztek hat gólt is a csoportmeccsek során. Sajnos a másik oldalon ott van a védelem gyengesége is, öt gólt kaptak az első három meccsen. Bár kissé gyengének tűnhet a szekció, de 2013 óta két gólnál többet csak egyetlen meccsen kaptak, még Burkina Faso ellen egy idegenbeli meccsen (3-2).

MIT MONDANAK AZ EDZŐK?

Joachim Löw (Németország): “Algéria nehéz ellenfél lesz, de a mi mottónk a "koncentráció és fókuszálás". A kieséses szakasznak megvan a maga varázsa.”

Löw szép játékot remél sajátjaitól: “Tudjuk, hogyan játszhatunk jobban”.

Vahid Halilhodzic (Algéria): “Algeriának javulni kell Németország ellen.” Rövid és aranyos összegzés.

KULCSEMBER

Raphael Honigstein: Thomas Müller. Mesut Özil, Götze és társaik még adósak a konzisztens teljesítménnyel ezen a Vb-n, tehát a különbséget ismét Müller fogja jelenteni. A képessége, hogy gyorsabban csap le a labdára, mint bárki más, már feljogosítja erre a címre, főleg ha ismét Németország nyitja a gólok sorát.

Yanis Boukerrou: A mindössze 19 éves Nabil Bentaleb táplálja leginkább az algériai reményt. Egy olyan erős és tehetséges középpályás trió ellen, mint a német, szüksége lesz ugyanarra a precíz és megbízható munkamorálra, mint ami a csoportkörben jellemezte. Gyorsan mozgott középen, melyekkel sikeresen lezárta a passzsávokat, labdákat szerzett, majd azokat pontosan továbbította az észak-afrikai csapat támadásait segítve.

LEGJOBB FOGADÁS

Raphael Honigstein: Miután a teljes játékidőt a pályán töltötte Müller a Ghána és az USA elleni meccsen is, így most valószínű, hogy lecserélik és helyére jöhet akár Klose, akár Schürrle vagy Draxler is. 2.80, hogy nem fejezi a meccset Thomas Müller.

Yanis Boukerrou: Sokan azt hiszik, hogy Németország számára ez egy könnyű meccs lesz, de bőven van érv amellett is, hogy Algéria megnehezítheti a dolgukat. Az afrikai csapat betalált Belgium és Oroszország hálójába is, pedig a két csapat összesen négy, illetve öt gólt kapott a selejtezők során összesen. Persze ez nem lesz egyszerű Németország ellen, de miért ne szerezhetnének gólt a germán csapat ellen is? Mindkét csapat szerez gólt a mérkőzésen 1.93.

EREDMÉNY JÓSLAT

Raphael Honigstein: 2-0 Németország javára 6.40.

Yanis Boukerrou: 2-1 Németország javára 9.00

Fogadj a Németország-Algéria meccsre ITT!