Német kupadöntő: Bayern vagy Dortmund?


Borussia Dortmund 3.40, döntetlen 3.70, Bayern München 2.05

A második helyen végzett a Borussia Dortmund a Bundesliga 2013/14-es kiírásában. Az első helyezett Bayern München tizenkilenc ponttal előzte meg őket. Egyébként itt a nagy lehetőség a Dortmund számára, hogy valamelyest visszavágjon az előző szezonban elszenvedett sérelmekért: akkor a Bayern nem csak a bajnokságot, de a Bajnokok Ligája trófeát is megnyerte előlük.

Gyorsan szögezzük le, hogy egyik csapat sem ugyanaz már, mint tavaly ilyenkor. A Dortmund kerete gyengült valamelyest, míg a másik oldalon Guardiola elképzelései nem mindig jöttek be.

Visszatérve a Dortmundra, egyik legjobb játékosukat, Götzét pont a Bayernhez küldték el padozni, hogy mást ne is említsünk (a német kupában összesen 186 percet játszott). De amúgy az egész dortmundi alakulat gyengébb szezont produkált, mint tették azt tavaly.

Mindenestre a kupadöntőbe bejutottak, mégpedig a Saarbrücken, az Eintracht Frankfurt és a Wolfsburg csapatain keresztül. Gólt nem kaptak, viszont ötöt rúgtak összesen.

A Bayern München rekordidő alatt nyerte meg a Bundesligát. Furán hangzik, de talán ez az egyik oka annak, hogy a BL-ből idejekorán kiestek (nem is akárhogyan, a Real négyet lőtt nekik Münchenben) és a bajnokságban is becsúsztak kínos eredmények (vereség Augsburgban, 3-0-s vereség a Dortmundtól hazai pályán). Kérdés, hogy mennyire lehet motiválni ezek után a Bayern játékosait, főleg hogy nagyon sokan a vb-re is mennek majd a bajor csapatból.

Az aktuális kupaszezonban a Bayern most találkozik először vele egy súlycsoportban lévő csapattal. A bajorok az Augsburg, a Hamburg és a Kaiserslautern legyőzésével jutottak el idáig. Összesen 12 gólt lőttek és mindössze egyet kaptak (a ’Lautern elleni elődöntőben).

Egyébként Müllerék tavaly a Stuttgart ellen játszottak a döntőben és 3-2-re meg is nyerték azt, idén is hasonlóan szoros meccsre van kilátás.

Tippek:
Mindkét csapat gólt szerez @ 1.48
Lewandowski gólt rúg @ 2.43
A Dortmund nyeri a kupát @ 2.60

Egymás elleni eredmények a közelmúltból:

2014.04.12. (bajnoki) Bayern München-Borussia Dortmund 0-3

2013.11.23. (bajnoki) Borussia Dortmund-Bayern München 0-3

2013.07.27. (szuperkupa) Borussia Dortmund-Bayern München 4-2

2013.05.25. (BL döntő) Borussia Dortmund-Bayern München 1-2

2013.05.04. (bajnoki) Borussia Dortmund-Bayern München 1-1

2013.02.27. (német kupa) Bayern München-Borussia Dortmund 1-0

Légy részese az akciónak nyáron Rióban! Nézd meg, hogyan nyerhetsz VIP utat velünk!