Nagyon kell a három pont


Magyarország1.25  döntetlen5.50  Feröer-szigetek14.00

Tavaly októberben kínkeservesen nyert a magyar válogatott a Feröer-szigeteken: azon a meccsen szerencsére Szalai éppen jókor volt jó helyen és a lesipuskás gólja végül három pontot ért. A Hoffenheim csatára ugyan most nem került be a nemzeti tizenegybe, de támadófronton szerencsére nem lehet okunk a panaszra. Nikolics, Németh és Böde nagyszerű formában játszik a klubcsapatában, jó lenne ezt csütörtökön is viszontlátni. Persze ehhez az is kell, hogy megfelelő támogatást kapjanak a többiektől és sok minden függ attól is, hogy Storck milyen felfogásban küldi majd pályára a válogatottat.

Mindenképpen három pontra van szükségünk ahhoz, hogy életben tartsuk az Eb-re kijutás reményét és ezzel a szövetségi kapitány is tisztában van. Mint ahogy az is egészen nyilvánvaló lehet a számára, hogy a hazai pálya és a szurkolók támogatásának dacára borzalmasan nehéz dolga lesz a fiúknak.

Ne feledjük, ez a Feröer-szigetek az, amely oda-vissza verte a görögöket (0-1 Athénban, illetve 2-1 Tórshavnban), úgyhogy már csak ezért sem szabad lebecsülni őket. Persze azt is látni kell, hogy a feröeri csapatnak ezen kívül nem sok sikerélményben volt része: a többi selejtezőt rendre elbukták, viszont az összes ellenfelüket alaposan megizzasztották.

Csupán egyszer fordult elő, hogy a Feröer-szigetek legjobbjai egy meccsen három gólnál többet kaptak volna, alighanem most sem láthatunk majd gólzáporos mérkőzést. Már csak azért sem, mert a magyar válogatott többnyire egy-egy gólokat szerzett az Eb-selejtezők során, kivéve persze a görgök és a románok elleni 0-0-s meccseket.

A szerda esti sajtótájékoztatón Storck elmondta, hogy a keret összes játékosa egészséges és Nikolics egészen biztosan ott lesz a kezdőben – bár utóbbival olyan borzasztó nagy titkot nem árult el német mester.

Tipp: Gólok száma 2,25 alatt @ 2.10

Eredmény tipp: Magyarország–Feröer-szigetek 2-0 @ 6.00

Gólszerző tipp: Nikolics gól @ 2.12