Nagyon fontos lenne győzni!


Románia 1.80, döntetlen 3.50, Magyarország 4.15
Aki követi a magyar labdarúgó-válogatott meccseit az nyilván tisztában van azzal, hogy az elmúlt évek (sőt talán az elmúlt évtized) legfontosabb meccsét játsszuk péntek este Bukarestben. Mondjuk ezt már a márciusi budapesti találkozó előtt is leírtuk, de akkor nem sikerült a három pontot begyűjteni. Csak a rend kedvéért idézzük fel az akkori eseményeket: 2-1-re vezettünk a 71. perctől, majd a legsötétebb kilencvenes éveket idézve a 92. percben kaptunk egy gólt – Chipciu egyenlített. Pedig ha megnyertük volna azt a meccset, akkor most már nem kellene annyira izgulni, de megint saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe.

Négy nappal később 1-1-es döntetlent játszottunk Törökországban, így jelenleg tizenegy ponttal a második helyen állunk a D csoportban, melyet a veretlen Hollandia vezet (18 pont). Mögöttünk 10 ponttal tapadnak a románok, ezért ha valami csoda folytán nyerni tudnánk Bukarestben, akkor a saját kezünkben lenne a sorsunk és simán megtarthatnánk a pótselejtezős helyezésünket.

Viszont a szomorú valóság az, hogy 1958 óta nem nyertünk semmilyen mérkőzést Románia fővárosában, sőt utoljára 1981-ben győztük le őket egyáltalán, akkor is itthon (a jelenlegi válogatott keret jelentős hányada még nem is élt akkor, sőt „tervben sem volt”).

Persze egyáltalán nem lehetetlen, hogy most a magyar csapat győzzön, hiszen a román válogatott nem túl acélos mostanában. Mutut kirakták a keretből, Marica (az egyik legjobbjuk) pedig csapat nélkül tengődik, miután a Schalke pont az ő helyére igazolta le Szalait. A román válogatott a budapesti meccs után négyet kapott Hollandiában, majd ugyanennyit lőtt egy nyári barátságos mérkőzésen Trinidad és Tobago válogatottjának. Legutóbbi fellépésük alkalmával 1-1-es döntetlent játszottak Szlovákiával otthon.

Szóval nem lenne esélytelen küldetés most idegenben legyőzni Romániát, a támadószekciónk az utóbbi években még nem volt ennyire ütőképes, Szalai és Böde játékában mostanság szerencsére mindig benne van a gól. Középpályán is elég jól megvagyunk, mondjuk Gera nagyon hiányzik és Huszti is bőven elférne a kezdőben, csak ugye ő már soha többet nem lesz válogatott, a jól ismert okok miatt, hiába húzóember a Hannoverben…

Viszont védelmünk az továbbra sincsen, mondjuk ehhez már hozzászokhattunk az elmúlt húsz évben. Még Juhásszal is gyenge lábakon áll a magyar védősor, de az ő kiesésével aztán meg végképp oda a maradék kis stabilitás. Egyetlen lehetőséget látok arra, hogy tényleg nyerjünk: két csatárral kell kezdeni és nagyon fontos lenne, hogy a középpályán uraljuk a játékot, hogy tehermentesítsük a zavarba hozható védelmünket.

Kérdés, hogy Egervári mester meg meri-e lépni ezt, és ha igen akkor fiaink teljesíteni tudják-e majd a feladatot. Sajnos a felkészülési meccseinken sem látszódott, hogy erre törekednénk (Kuvait ellen 1-0 ide majd 1-1 a csehekkel), ráadásul nem emlékszem az elmúlt húsz évből olyan mérkőzésre, amikor egyértelműen mi domináltunk volna idegenben (de szerintem más sem nagyon). Na de talán majd most összejön. Ha szívemre hallgatnék, akkor nyilván magyar győzelmet tippelnék így a végén, de az igazság az, hogy ennyire döntetlenszagú meccset már régen láttam.

Tipp: Románia – Magyarország 1-1 @ 7.00


Péntektől keddig számtalan másik világbajnoki selejtezőt rendeznek, így itt a remek alkalom, hogy kivedd a részed az akcióból és nyerj egy Puskás mezt, készpénzt vagy kockázatmentes fogadást!

Újra itt van az Unibet Open Élő fogadás bajnokság! Itt az esélyed, hogy megszerezd részedet a 20 000€-s nyereményalapból ! Biztosítsd be a helyedet a döntőben és nyerd meg az 7 500€-s első díjat! Fogadj a kedvenc sportjaidra élőben, és nyerj!