Mire megyünk Dánia ellen?


Magyarország 2.80, döntetlen 3.20, Dánia 2.45
A finnek elleni 2-1-re elveszített barátságos meccs után Pintér Attila válogatottja most egy jóval nehezebb ellenféllel néz szembe. Ha az állítólagos nyelvrokonaink ellen mutatott játékból indulunk ki, akkor sajnos nem sok jóra számíthatunk. Csak emlékeztetőül: Március ötödikén Győrben már a tizenharmadik percben megszereztük a vezetést Rudolf góljával, utána viszont érthetetlen módon visszavett a tempóból az egész csapat. A második félidőre mindez csak rosszabb lett, a beígért „harapós” válogatottat maximum csak nyomokban lehetett fölfedezni.

Ugyanúgy, mint a szervezettséget vagy akármilyen taktikai elképzelést. Persze erre azt lehet mondani, hogy még csak most áll össze a csapat, ami igaz is. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy Pintér Attila egy remek kifogással kezdte kapitányi működését, miszerint a rendelkezésre álló idő nem elég ahhoz, hogy ütőképes alakulatot faragjon aranylábú ifjainkból. Ráadásul a megoldásként fölhozott rendszeres összetartásokból sem lett semmi, és a szövetségi kapitány már előre jelezte, hogy ha valami majd okolható lesz az esetleges kellemetlen eredményért, akkor nyilván ezek elmaradása lesz az.

A Finnország elleni meccset követően némi változás is történt a válogatott keretben: Kádárt, Sándor Györgyöt, Leandrót és Bogdánt biztos nem látjuk majd címeres mezben csütörtök este (utóbbi kettő sérülés miatt hagyja ki az összecsapást). Szalai most sem kapott meghívót és például a támadósor összetételéről sokat elmond, hogy mindannyian a mennyei magyar bajnokságban rúgják a bőrt, majd kiderül, mire lesz ez elég.

Mondjuk a dánok sem küzdenek a bőség zavarával csatárposzton – hovatovább Morten Olsen úgy nyilatkozott, hogy egyik rendelkezésre álló támadója sem üti meg azt a szintet, ami az A-válogatottnál elvárható lenne. Az már más asztalra tartozik, hogy ezzel szemben a magyar védelem milyen szinten jár, majd meglátjuk Debrecenben…

Egyébként Dánia ugyanúgy egy mérkőzést játszott eddig ebben az évben, mint mi. Barátságos meccsen kaptak ki Angliától idegenben (1-0). A világbajnokságon ők sem lesznek ott, hiába végeztek a B csoport második helyén az olaszok mögött, mert csak a legjobb nyolc második helyezett játszhatott pótselejtezőt és Dánia nem felelt meg ennek a kritériumnak.

Nem is olyan régen játszottunk a dánok ellen, a 2008/2009-es kvalifikációs sorozat folyamán ugyanabba a vb selejtezőcsoportba sorsoltak minket. A budapesti mérkőzés 0-0-s döntetlennel ért véget, míg 2009 őszén idegenben 1-0-ra győztünk ellenük Buzsáky góljával, de akkor már minden mindegy volt a továbbjutás szempontjából.

Amúgy az összesített mérlegünk nem rossz Dánia ellen. Összesen tíz alkalommal léptünk pályára ellenük, és hatszor legyőztük őket, egyszer ikszeltünk és háromszor kikaptunk. Mindhárom vereség idegenben történt, pályaválasztóként még soha nem szenvedtünk vereséget Dánia ellen. Bízzunk benne, hogy ez a szép hagyomány nem most szakad meg.

Tippek:
Gólok száma 2.5 alatt @ 1.72
Az első fél órában nem lesz gól @ 1.84
Döntetlen @ 3.20
Magyarország-Dánia 0-0 @ 9.00

Egymás elleni eredmények a közelmúltból:
2009.10.14. Dánia-Magyarország 0-1 (vb selejtező)
2008.09.06. Magyarország-Dánia 0-0 (vb selejtező)
1994. 04.20. Dánia-Magyarország 3-1 (barátságos)
1983. 10.26. Magyarország-Dánia 1-0 (Eb selejtező)
1983. 06.01. Dánia-Magyarország 3-1 (Eb selejtező)

 

Légy részese az akciónak nyáron Rióban! Nézd meg, hogyan nyerhetsz VIP utat velünk!