Megizzadhatnak a hazai csapatok


Lengyelország 1.75, döntetlen 3.60, Szlovákia 4.50
Nem lesznek ott a lengyelek a világbajnokságon, ahhoz háromnál több meccset kellett volna megnyerniük a H csoportban. 2013-as mérlegük 4-2-4, legutóbbi két meccsükön (selejtezők) úgy kaptak ki Ukrajnában és Angliában, hogy még gólt sem lőttek. Hazai pályán viszont március óta veretlenek. Szlovákiával utoljára tavaly májusban játszottak barátságos meccset, az 1-0-s lengyel sikert hozott.

Mindössze egy győzelemmel "büszkélkedhet" idén a szlovák válogatott, mondjuk a bosnyákokat nem sokan verték meg idegenben, úgyhogy az 1-0-s tót győzelem simán a bravúr kategóriába tartozik. Ezen felül öt döntetlent és három vereséget sikerült összehozniuk 2013-ban.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.10

Olaszország 2.85, döntetlen 3.40, Németország 2.35
Csoportelsőként jutottak ki Brazíliába az olaszok, ráadásul egyszer sem kaptak ki a csoportjukban. Legutolsó selejtezőjükön leikszeltek otthon Örményországgal (2-2), na nem mintha ebből messzemenő következtetéseket kellene levonni. Az olaszok játékában simán benne vannak az ilyen döntetlenek, főleg ha már nincs tétje az adott találkozónak. Mondjuk ennek a barátságos meccsnek sincs különösebb tétje, és még az is simán előfordulhat, hogy kikapnak a németektől.

Majdnem hibátlanul lépett tovább Németország a csoportjából, egyedül a svédek elleni 4-4 csúfította el statisztikájukat. Idén tíz meccsből nyolcat megnyertek, barátságos meccsen ikszeltek Paraguay-al és kikaptak az USA-tól (mondjuk ezeken a meccseken a B csapat lépett pályára). Klubszinten már bizonyított a német futball az előző szezonban, most itt az ideje, hogy a válogatott is megtegye ezt. Első lépésként nyerhetnének mondjuk Olaszországban, ami egyébként utoljára 1929-ben (!) sikerült nekik.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.63

Írország 1.30, döntetlen 5.00, Lettország 9.50
A negyedik helyen végzett Írország a selejtezőcsoportban, legutóbbi meccsükön 3-1-re verték Kazahsztánt. Statisztikájuk megelehtősen "kiegyensúlyozott", tizenkét mérkőzésből négyet nyertek meg, négyszer ikszeltek és ugyanennyi alkalommal kikaptak. Hazai pályán viszont csak Svédország tudta őket legyőzni ebben az évben.

Lettország nem a labdarúgásáról híres, ennek megfelelően nem is nyújtottak idén kiemelkedő teljesítményt. A litvánokat megverték otthon a selejtezők alatt, ez volt az egyetlen győzelmük idén. Idegenben rémesen szerepelnek, nagyon ritkán győznek le bárkit is. Írországgal négyszer játszottak eddig, mind a négyszer kikaptak tőlük, és csak egy gólt tudtak nekik rúgni összesen.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 1.77

Anglia 2.00, döntetlen 3.50, Chile 3.60
Veretlen még idén az angol válogatott, öt győzelem és négy döntetlen 2013-as mérlegük. Hazai pályán egy Írország elleni 1-1-et leszámítva minden meccsüket megnyerték. A győzelmek közül egyértelműen a februári, Brazília elleni 2-1-es siker volt az amire fölkapta a világ a fejét - hiába volt az csak egy barátságos találkozó. Most újra egy dél-amerikai csapatot látnak vendégül és bár ez nem olyan erős, mint Brazília, de játékuk okozhat kellemetlen meglepetést.

Chile a harmadik helyről jutott ki a vb-re, Argentína és Kolumbia mögött. Március óta veretlenek, azóta kilenc meccsből hatot megnyertek, háromszor játszottak döntetlent. Gyorsan tegyük hozzá, hogy Kolumbia mellett a brazilokkal és a spanyolokkal ikszeltek, ami igazán jó eredménynek számít. Angliával összesen kétszer játszottak eddig: egyszer az ötvenes években (akkor kikaptak tőlük), egyszer pedig '98-ban, akkor idegenben nyertek 2-0-ra.

Tipp: Döntetlen @ 3.50

A kombináció eredő szorzója @ 20.60