Masszív hazai csapatok


Kolumbia 1.32, döntetlen 4.75, Peru 9.30
Múlt héten 0-0-át játszott a kolumbiai válogatott Argentínában és ezzel megőrizte második helyét a dél-amerikai selejtezőcsoportban. Húsz pontjuk van úgyanúgy, mint Ecuadornak. Hazai pályán régóta veretlen Kolumbia, utoljára pont az előbb említett Argentínától kaptak ki otthon, még 2011-ben. Azóta négy alkalommal játszottak pályaválasztóként és mind a négy meccset megnyerték, ráadásul még gólt sem kaptak hazai környezetben. Uruguay, Paraguay, Kamerun (barátságos meccs) és Bolívia távozott vesztesen az országból.

Peru legutóbb 1-0-ra nyert Ecuador ellen, szépen kapaszkodnak fölfelé a táblázaton, 14 ponttal már hatodikok. Idén még veretlen a perui válogatott, 2013-ban mindkét hazai Vb selejtezőjét 1-0-ra megnyerte. Idegenben viszont nagyon régen nem győztek tétmeccsen. Kolumbia és Peru csatái ritkán hoznak gólzáport.

Tipp: Gólok száma kevesebb, mint 2.5 @ 2.00

Ecuador 2.45, döntetlen 3.30, Argentína 2.75
Múlt heti veresége ellenére Ecuador továbbra is a harmadik helyen áll, bár nem árt hátrafelé tekintgetniük, hiszen Chile már csak alig 2 pontra van tőlük. Ezért aztán fontos lenne akár csak egy döntetlent kiharcolniuk Argentína ellen. Hazai pályán erre minden esélyük megvan, 2011 őszétől kezdve egészen a májusi németek elleni vereségig (2-4) minden meccsüket megnyerték otthon. Igaz, olyan borzasztóan nehéz ellenfeleik nem voltak.

Zsinórban a második döntetlenjét játszotta múlt héten selejtezőn Argentína, de még így is vezeti a csoportot 25 ponttal. Akkor sem lesz nagy baj, ha esetleg harmadszor is leikszelnek. Egyébként az aregentín csapat utloljára 2001-ben nyert Ecuadorban, azóta kétszer jártak ott, és mindkétszer kikaptak.

Tipp: Döntetlen @ 3.30