Magyar-cseh remi , miközben Anglia lezúzza Skóciát?


Magyarország 2.70, döntetlen 3.25, Csehország 2.50
A magyar válogatott a szeptember 6-i sorsdöntő bukaresti meccsre készül Csehország válogatottja ellen, amelyet legutóbb, a 2012-es Eb előtt közvetlenül idegenben le tudott győzni. Akkor az némiképp meglepetés volt, ezúttal azonban kisebb lenne a visszhangja annak, ha Örményország és Olaszország ellen készülő vendégeink nem tudnának győzni, augusztus közepén ugyanis a különböző időpontokban induló bajnokságokban futballozó játékosok egymástól meglehetősen eltérő formában vannak.

A kezdőnk már megvan: Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Juhász, Kádár – Varga, Pintér – Koman, Kovács I., Dzsudzsák – Szalai, vagyis isztambuli megmentőnk, Böde a kispadon kezd, Hajnal Tamás helyét pedig a Videoton ígérete, Kovács „Kiskokó” István veszi át. Mivel Juhász újra rendesen szerepel klubjában, visszatért a védelembe, és ezzel vélhetően most egy olyan hátsó négyest látunk majd, amely alapértelmezett lehet az őszi meccseken.

Amennyiben a Zaragozától elbúcsúzott Pintér Ádám gyorsan talál magának klubot, valószínűleg szintén sokat láthatjuk még az ősszel a Middlesborough-ban edződő Varga József oldalán, tehát az alapcsapat megvan, és ha mindenki egészséges, akkor csak az tűnik kérdésesnek, hogy a támadó négyes tagjait hogyan variálja Egervári Sándor – remélhetőleg sokat kell majd törnie a fejét azon, hogy a Schalkéban királykodó Szalait és a gólokat a Fradiban szóró Bödét hogyan szuszakolja be egymás mellé a csapatba.


Anglia 1.37, döntetlen 4.60, Skócia 7.50
Az FA, az Angol Labdarúgó Szövetség megalakulásának 150. évfordulóját ünnepli idén, és az ünnepi sorozat része – mellesleg a hétvégén induló Premier League felvezetésébe is pompásan beleillik – a világtörténelem első válogatott mérkőzésének (1872) felidézése Skócia ellen. Korábban (1989-ig) minden évben játszottak egymás ellen a csapatok, de a sors úgy hozta, hogy 1999 óta nem találkoztak – akkor a 2000-es Eb-kvalifikáció pótselejtezőiben csaptak össze, és miután Anglia 2–0-ra tudott nyerni a Hampden Parkban, a skótok által a Wembley-ben Christian Dailly fejesgóljával elért 1–0 kevés volt a továbbjutáshoz, de legalább ők nyerték az utolsó meccset.

Ezúttal viszont nehéz elképzelni, hogy a vendégek diadalmaskodjanak, mert ugyan nyilvánvalóan ők lesznek a motiváltabbak egy ilyen összecsapáson, de az utóbbi évtizedben a skót válogatott folyamatosan alulmúlja önmagát, például már most sincs matematikai esélye se kijutni a 2014-es vb-re. Ennek okát pedig nyilvánvalóan a skót labdarúgás problémáiban kell keresni, amely olyan gyenge emberanyagot biztosít a válogatottnak, amelyből sem Walter Smith, sem pedig Craig Levein nem tudott ütőképes csapatot kiállítani. Pillanatnyilag az idén kinevezett Gordon Strachanen a skót futballszurkolók szeme – már azoké, akik nem legyintenek lemondóan a válogatott hallatán. A világ legjobb szurkolótábora azért ennél jobbat érdemelne, mondjuk néha egy-egy nagy tornát, de ha így folytatja a válogatott, akkor még a 24 csapatos Eb-re se fogja tudni kvalifikálni magát.

Az angolok ezzel szemben vesztett pontok tekintetében vezetik csoportjukat, és a Moldova elleni szeptember 6-i, hazai selejtezőre készülnek, amelyen akár ténylegesen is átvehetik a vezetést csoportjukban, amennyiben Montenegró nem tud nyerni Lengyelországban. A keretek ereje és értéke közti különbség hm, szignifikáns, az angoloknak egyszerűen ciki lenne otthon nem megverni az ősi riválist, viszont ha a skótok tudnának győzni, az olyan lenne nekik, mint amilyen nekünk volt lezúzni a világbajnokot 2007-ben.

Tipp: Magyarország–Csehország X & Anglia–Skócia 1 @ 4.45


Utazz a világbajnokságra! Játssz nálunk és utazz egy barátoddal Brazíliába a világbajnokság döntőjére! A díj tartalmazza az utazás költségét, 4 éjszaka szállást és 2 jegyet a döntőre. Ezen felül pedig 1000€ is kiosztásra kerül hetente!