Labdarúgó-vb - A csoport előzetes


Az A csoport - és egyben a világbajnokság nyitómérkőzését - június 12-én rendezik meg a házigazda Brazília és Horvátország közreműködésével. Másnap bemutatkozik a kvartett másik két csapata is, azaz Kamerun és Mexikó.

Brazília

Kétségkívül a bajnokság legnagyobb esélyesei, valós formájukat nehéz belőni, mert tétmeccsen utoljára a Konföderációs Kupán léptek pályára. Akkor veretlenül szerezték meg az aranyat, a döntőben simán, 3-0 arányban legyőzték a spanyolokat. A csoportküzdelmek során ott is meg kellett küzdjenek Mexikóval, 2-0 arányban győzedelmeskedtek Neymarék. A csapat edzője 2012 novembere óta újra Luiz Felipe Scolari, aki a felkészülési időszakban csak két meccset vesztett el (Anglia és Svájc), négyen ikszelt, a maradék tizenhatot viszont megnyerte. Brazília utoljára 2002-ben nyert Vb-címet, melynek újbóli megszerzése nem lesz egyszerű feladat. A csoportellenfelekkel szemben még összejöhetnek látványos győzelmek, de nyolcaddöntőbeli ellenfelük, a B-csoport továbbjutói is esélyesek lehetnek a döntőbe jutásra.

Tipp: Neymar legalább három gólt lő a csoportmérkőzéseken és Brazília megnyeri a csoportot 2.50

Mexikó

A közép-amerikai csapat 1994 óta minden tornán továbbjutott a csoportjából, igaz a legjobb 16 között ki is esett. A nehéz sorsolás miatt most ez a széria könnyen megszakadhat, melyet nem könnyít meg, hogy már a selejtezősorozatban is nehézségekkel küzdöttek. Ami optimizmusra adhat okot, hogy a londoni ötkarikás játékokon ők nyerték az aranyérmet, tehát utánpótlás szinten jelentős merítési lehetőséggel rendelkeznek. Két legnagyobb sztárjuk Giovanni dos Santos és Chicharito idén 9 ill. 8 gólt szerzett, tehát formát tekintve mindenképp meg kell újuljanak a mexikóiak.

Tipp: Mexikó 3.5 gólnál több gólt szerez a tornán 1.95

Horvátország

A horvátok a selejtezőcsoportban is az A jelű kvartettben szerepeltek, ahol Belgium labdarúgói mögött csak a csoport második helyét sikerült megszerezniük. Szomszédjaink ugyanúgy 17 pontot szereztek mint mi, de ők ezzel pótselejtezhettek, ráadásul a sors Izlandot sodorta ez útjukba, akiken 2-0 arányban túlléptek. A horvát nemzet viszonylag fiatal, de ezek ellenére is sikerült letegyék névjegyüket 1998-ban egy bronzéremmel. Igaz, azóta a csoportkör volt számukra a végállomás, sőt a 2010-es tornára nem is kvalifikálták magukat. Ha a selejtezőkön mutatott formájukat hozzák, akkor sokáig most sem fognak jutni, de az olyan nevek, mint Mario Mandzukic, Luka Modric vagy Ivan Rakitic képesek lehetnek eldönteni a kulcsmeccseket.

Tipp: Kiesik a nyolcaddöntőben 3.00

Kamerun

Az afrikai csapat útja Tunézia testén keresztül vezetett a vébére, így az elmúlt hét vb-tornából a hatodikon vesznek részt. Utoljára 1990-ben sikerült a Szelídíthetetlen Oroszlánoknak a továbbjutás, most is ők az utolsó pozíció legfőbb várományosai csoporton beül. 2010-ben, hazai kontinensen is három vereséggel búcsúztak, ezt a csorbát szeretnék most kiküszöbölni. A pontszerzés 2014-ben is bravúrszámba fog menni ebben a kemény csoportban, de ha a felkészülési meccseken mutatott formáját hozza Kamerun (2-2 Németország ellen), akkor meglephetik a csoport másik három tagját.

Tipp: Csoportkörben szerzett pontok száma - 0 5.00

Számolj vissza velünk a vb kezdetéig - minden nap kockázatmentes fogadások, ingyen pörgetések, tabletek és bónuszok várnak!