Kupafordulóval kezdődik a naptári szezon Hispániában


Valencia 2.40  döntetlen 3.35  Celta Vigo 3.00

Elég kemény őszi szezonon van túl a Valencia, a Turia-partiak mindössze jobb gólkülönbségük miatt nem állnak kiesőhelyen, bajnoki mérkőzést is utoljára október 16.-án nyertek a közvetlen rivális Sporting Gijón otthonában, ráadásul elveszítették edzőjüket, az olasz Casare Prandellit, aki december 30.-án, mindössze tíz meccs után mondott le a valenciaiak kispadjáról. Helyére természetesen az „örökös beugró” Voro ült le ideiglenesen.

A kupasorozatban már jobban ment idáig a szekér a „denevéréknek” miután a legjobb 32 között magabiztosan kettős győzelemmel búcsúztatták a szintén élvonalbeli Leganést (3-1, 2-1).  További gyógyír lehet a fekete-fehérek szurkolói számára, hogy a vezetőség végre nemcsak játékos-eladásra, hanem igazolásokra is gondol, a hírek szerint a valenciai vezérkar már is vette a kapcsolatot a Chelsea nigériai válogatott középpályásának Job Obi Mikel ügynökével a kapcsolatot.

A Celtának ugyan nincsenek kiesési gondjai, de az idei szereplés eddig elmarad a tavalyitól, ráadásul a forma az előző naptári év vége felé határozott hanyatlást mutatott miután utolsó öt bajnokijukból a vigóiak csak a kiesőjelölt Granadát tudták legyőzni (3-1), amellett egy döntetlen és három vereség a nem éppen dicsőséges mérleg.

Az égszínkékek is kettős győzelemmel (mindkét alkalommal 1-0) abszolválták, az előző kupakört, ők a másodosztályú Murciát búcsúztatták. Szolid, kocogós teljesítmény ezúttal biztos nem lesz elegendő Eduardo Berizzonak legénységének, persze az is benne van a pakliban, hogy a hazaiak inkább az élvonalbeli tagságukat kívánják megmenteni, ezért nem fognak megszakadni a kupaösszecsapásokon.

Tipp: Gólok 2.5 alatt @ 1.95

 

Deportiva Las Palmas 5.40  döntetlen 3.85  Atlético Madrid 1.65

Továbbra is minden dicséretet megérdemel a Las Palmas, amely a szezon előtt csak biztos bennmaradást tűzte ki maga elé, ehhez képest volt olyan szakasza a bajnokságnak, amikor az európai kupaszereplésekre feljogosító helyezéseket ostromolták. Hasonlóan a vigóiakhoz az év végére a „kanárik” is leeresztettek, és ők is csak egy győzelmet (Athletic Bilbao o. 3-1) tudtak felmutatni két-két döntetlen illetve vereség mellett.

Quique Setien együttese a másodosztályú Huesca testén jutott el a legjobb tizenhat közé, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a piros-kékek alaposan megizzasztották Boatengékat, akik csak 4-3-as összesítéssel tudtak továbblépni.

Az Atlético Madridnak is volt már jobban sikerült féléve, ennek köszönhetően a bajnokság elúszni látszik a „matracosoknak” mivel tetemes, kilenc pontos hátrányt halmoztak fel úgy a városi rivális Reallal szemben, hogy a „királyiak” egy meccsel még kevesebbet is játszottak. Diego Simeone együttese azonban a szezont még simán megmentheti, hiszen csoportelsőként jutott tovább a Bajnokok Ligájában és a Bayer Leverkusen se tűnik verhetetlen ellenfélnek. És természetesen itt van a hazai kupasorozat is ahol lehet javítani.

Az előző körben mindenesetre nem izzadtak meg a piros-kékek a salamancai illetőségű, jelenleg a harmadosztályban vitézkedő CD Guijuelo ellen, akit sima kettős győzelemmel (6-0, 4-1) búcsúztattak a további küzdelmektől.  A „kanárik” ellen már nyilván jobb teljesítményre lesz szükség, de erősen valószínűsíthető, hogy a fővárosiak ezt a feladatot is meg fogják oldani.

Tipp: Pontos eredmény 0-2 @ 8.50

 

Real Madrid 1.40  döntetlen 5.00  Sevilla 7.50

A friss klubvilágbajnok Real Madrid különösen jó évez zárt, 2016-ban, hiszen a mostani serleg mellett története tizenegyedik BL címét is besöpörte májusban huszáros hajrá után mindössze egy ponttal maradt le a bajnoki címről, a mostani szezonban meg úgy is három pont előnnyel vezet a ligában, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál.

Ilyen előzmények után önbizalommal várhatják a „blancók” a Sevillát a kupa nyolcaddöntő első találkozóján, persze aligha lesz olyan könnyű dolgok, mint az előző kanyarban, amikor a harmadosztályú Leonesát semmisítették meg 13-2-es összesítésben.

A Sevilla már csak azért is más kávéház, mert az andalúzok se mondtak még le a bajnoki aranyéremről, továbbjutottak a Bajnokok Ligájában is és összességében is egy masszív csapatról beszélhetünk, amely minden sorozatot figyelembe véve ősszel mindössze négy alkalommal szenvedett csupán vereséget (Ebből hármat a bajnokságban, egyet a Bl-ben).

Ha pedig azt mondtuk a Real Madridra, hogy megsemmisítette a legjobb 32 között a Leonesát, akkor mit mondjuk az andalúzokról, amely még erre is rátett egy góllal és 14-2-vel gáncsolta el a festői Baleári-szigetekről származó Formenterát. Ilyen előzmények után egy dologban biztosak lehetünk, aligha gólszegény összecsapásra készülhet a nagyérdemű szerda este!

Tipp: Hazai, gól mindkét csapat @ 2.75