Kulcsemberek hiányoznak, de győzelem a cél


Fehéroroszország 3.40, döntetlen 3.30, Magyarország 2.10

Összességében jól teljesített tavaly a magyar válogatott, a második helyről várhatjuk a selejtezőket. Viszont a legutóbbi, norvégok elleni barátságos meccsen (0-2) nem ment túl jól a fiúknak, és akkor még finoman fogalmaztunk. Kilencven perc alatt nem sikerült egy épkézláb akciót kidolgozni, mindezt hazai pályán. Talán jót is tett ez a pofon a válogatottnak, felszínre jöttek azok a hibák, amiken feltétlenül javítani kell.

Ezt Egervári Sándor is tudja, a szakvezető egy interjúban elmondta, hogy mindenképpen javulni kell védekezésben és támadásban egyaránt és csak a győzelem az elfogadható eredmény a fehéroroszok ellen. Ez nem lesz egyszerű, hiszen Gera Zoltánra és Varga Józsefre sem számíthat a kapitány, Juhász Roland meccshiánya is komoly érvágás. Ráadásul Szalai Ádám is kisebb sérüléssel bajlódik, bár a hírek szerint tudja majd vállalni a játékot. A kezdőcsapatot csak a délelőtti átmozgató edzés után jelöli ki Egervári, ennek ellenére szinte biztosra vehető, hogy Dzsudzsák ott lesz kezdő tizenegyben, akinek ez lesz az ötvenedik válogatott meccse.

A fehérorosz válogatott ideális edzőpartner lehet, hiszen nem túl acélos csapatról van szó. Selejtezőcsoportjukban csak egy meccset nyertek eddig, igaz pont a legutóbbin gyűjtötték be a három pontot Grúzia ellen (2-0). Utána meg Izraelt verték 2-1-re barátságos meccsen, idegenben. Még 2002-ben 5-2-re nyertünk Fehéroroszország ellen, ilyen eredménnyel most is kiegyeznénk.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.10