Könnyed szelvény az afrikai melegben 2.0


Libéria 5.50, döntetlen 3.60, Szenegál 1.60
A J csoport utolsó helyén van Libéria válogatottja. Ez így nem hangzik túl jól, ha viszont hozzátesszük, hogy négy pontjukkal csak két egységnyire vannak leszakadva a listavezető Szenegáltól, akkor mindjárt más a leányzó fekvése. A csoportban egyébként elég konkrét körbeverés van kialakulóban, gyakorlatilag még bármi előfordulhat. Libéria idei két selejtező meccséből egyet megnyert otthon Uganda ellen 2-0-ra, viszont idegenben 1-0-ra kikaptak tőlük.

Szenegálnak örökké hálás lesz a világ, amiért a 2002-es vb nyitómeccsén 1-0-ra legyőzték a címvédő franciákat. A jelen viszont nem ennyire rózsás, tavaly június óta nem nyertek meccset, pedig nyolcat játszottak azóta. Idei két selejtezőjükön egyaránt 1-1-es döntetlent értek el előbb Angola ellen otthon, majd Angolában.

Tipp: Döntetlen @ 3.60

Guinea 1.35, döntetlen 4.25, Zimbabwe 9.00
A G csoport második helyét foglalja el Guinea, öt ponttal van lemaradva Egyiptomtól. Kötelező számukra a győzelem, ha a nyomukban akarnak maradni. A múlt heti selejtezőn hatot vágtak Mozambiknak otthon, Zimbabwe pedig még ennél is gyengébb ellenfél lehet.

Zimbabwe eddig összesen egyetlen egy döntetlent tudott összehozni négy meccs alatt, meglepő lenne, ha most támadnának föl. Már csak azért is, mert ebben a naptári évben az összes tétmeccsüket elbukták eddig.

Tipp: Guinea nyeri a meccset @ 1.35

Mali 1.45, döntetlen 4.00, Benin 7.00
Csupán két ponttal van lemaradva Mali a H csoport éllovasától (Algéria). A legutóbbi selejtezőn ikszeltek a tökutolsó Ruandával, ezt a botlást most kiküszöbölhetik.

Benin négy ponttal a harmadik, ebben az évben két 3-1-es vereséget produkáltak. Mindkettő selejtező volt, több meccset nem is játszottak 2013-ban. 

Tipp: Mali nyeri a meccset @ 1.45

A kombináció eredő szorzója @ 7.05