Könnyed szelvény az afrikai melegben


Gabon 1.45, döntetlen 3.85, Niger 7.50
Gyakorlatilag nem sok tétje van ennek a találkozónak és az afrikai mentalitást ismervén a fiúk nem fognak megőrülni a pályán egy esetleges győzelem érdekében. Gabon négy meccs után a harmadik az I csoportban és bár matematikai esélyük még van, hogy megcsípjék az első helyet és kvalifikálják magukat a következő selejtezőfordulóra. (A csoportot Kongó vezet 10 ponttal.) Ugyan a matematikai esély szép dolog, de a gaboni válogatott több mint egy éve nem nyert tétmeccset és ez finoman szólva sem jó ómen. A legutóbbi két selejtezőn egy pontot szereztek - Kongóban kikaptak, míg a visszavágón 0-0-át játszottak. Nagyon ritkán lőnek kettőnél több gólt.

A Nigeri labdarúgás sem hasít üstökösként Afrika egén. Bár tavaly októberben nyertek egy Afrika-Kupa selejtezőt, de az azóta lejátszott nyolc meccsükön csak két döntetlenre voltak képesek, hat vereség mellett. Gólt utoljára egy tavaly novemberi, Szenegál elleni 1-1 alkalmával lőttek, hét mérkőzés óta gólképtelenek. 

Tipp: Döntetlen @ 3.85

Zöld-foki szigetek 1.85, döntetlen 3.30, Sierra Leone 4.15
Múlt hét szombaton Egyenlítői Guinea 2-1-es legyőzésével megszerezte első győzelmét a Zöld-foki szigetek válogatottja a B csoportban. Hazai pályán senki nem mehet biztosra ellenük, tétmeccsen utoljára tavaly júniusban kaptak ki pályaválasztóként. Győzelem esetén akár még a második helyre is följöhetnek a csoportban.

Egészen pontosan Sierra Leone válogatottját taszíthatják eggyel lejjebb, akik jelenleg 5 ponttal másodikak. Régóta nyeretlenek, de mentségükre legyen szólva, hogy egy ikszet azért többnyire összehoznak. Mondjuk inkább hazai pályán jellemző ez rájuk. 

Tipp: A Zöld-foki szigetek nyeri a meccset @ 1.85

Marokkó 1.28, döntetlen 4.75, Gambia 10.50

A marokkói labdarúgás is látott már szebb napokat, például a ’98-as vb-n kint voltak. De az idei Afrika-Kupán is szerepeltek, de ott csak három döntetlent tudtak összehozni. Harmadik helyen állnak a C csoportban öt ponttal, idei két selejtezőjükből egyet megnyertek, egyet pedig elbuktak. 

Gambia 1 ponttal az utolsó, nem valószínű, hogy idegenben masszív ellenállást fejtenének ki. Főleg, hogy legutóbbi négy meccsüket elveszítették, és még gólt sem rúgtak, ellenben 10-et kaptak összesen.

Tipp: Marokkó nyeri a meccset 1.28

A kombináció eredő szorzója @ 9.47