Konföderációs kupa: örömfoci és szenvedés


Spanyolország, döntetlen 30.00, Tahiti 300.00
Az első csoportmeccsükön 2-1-re nyertek a spanyolok Uruguay ellen. Az eredmény alapján azt hihetnénk, hogy szoros mérkőzés volt, de ez nem igaz: Uruguay végtelenül belassult játékot produkált.

A spanyolok hozták a már tőlük megszokott magabiztos passzolgatást, ami elsősorban az elképesztő mezőnyfölényben nyilvánult meg (71 vs. 29 százalék). Ha kicsit szerencsésebbek, akkor simán több gólt szerezhettek volna. Az Uruguay elleni kezdőben talán csak egyetlen apró meglepetés volt: Soldado kezdett Torres helyett. Bár a szezonban nyújtott teljesítménye alapján nehéz is lett volna kihagyni. A bizalmat góllal hálálta meg, de nem lenne meglepő, ha a soron következő meccset nem játszaná végig, elvégre másnak is kell a lehetőség. Ráadásul a Tahiti elleni meccset akkor is röhögve be kéne húzniuk, ha szolidaritásból mondjuk csak a fejesgólokat számolnák a spanyoloknak.

A tahiti válogatott igen lelkesen játszott Nigéria ellen, de ez is csak egy 6-1-es vereséghez volt elég. Viszont a szigetországi csapat hozzáállására jellemző, hogy az utolsó percig hajtottak, küzdöttek. Góljuknak pedig úgy örültek, mintha legalább egy vb döntőn sikerült volna betalálniuk. Eddy Etaeta szövetségi kapitány meccs utáni értékelése is arról tanúskodik, hogy nagyon is rendben van a válogatott hozzáállása, csak hát ennyit tudnak. 

Az amatőrökből álló csapat mestere a spanyolok ellenni találkozóval kapcsolatban elmondta, hogy sokkal határozottabban és sokkal intelligensebben kell majd játszaniuk, mint tették azt Nigéria ellen. Nos, ehhez fölösleges bármit is hozzátenni, esetleg annyit, hogy a meccs végeredménye azon múlhat, hogy a spanyolok mennyire kegyelmeznek meg Tahitinak. Az erőviszonyokat nyilván nem kell senkinek külön elmagyarázni, de a spanyolok győzelmére még szorzónk sincsen… Viszont nem lehet teljesen kizárni, hogy Tahiti a spanyolok kapuját is beveszi.

Tipp: Kapura lövések száma a vendégcsapatnál több, mint 1.5 @ 1.75

Bevállalós tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 3.20

Nigéria 4.80, döntetlen 3.65, Uruguay 1.72
Nem kellett magát megerőltetni Nigériának, így is könnyedén nagyarányú győzelmet arattak Tahiti ellen. Az Afrika-kupa győztesének most jóval nehezebb dolga lesz, mondhatnánk az igazi erőfelmérő még csak most jön. Régóta veretlen a nigériai válogatott, utoljára tavaly májusban kaptak ki egy Peru ellen játszott barátságos találkozón. Uruguay ellen még soha nem léptek pályára, de Venezuelában például nyerni tudtak 2012 novemberében. 

A dél-amerikaitól megszokhattuk, hogy nem mindig őrülnek meg a hajtástól, de amit a spanyolok ellen Uruguay produkált, az nagyon kevés volt. Forlan kimaradt a kezdőből, de az ő becserélése sem hozta meg a lendületet. Valahogy föl kéne pörögniük, mert ennek a meccsnek a győztese fixen továbbjuthat. 

Tipp: Döntetlen @ 3.65

Bevállalós tipp: Nigéria – Uruguay 0-0 @ 7.00

Álomút a Világbajnokságra! Itt a lehetőség, hogy a Konföderációs kupa alatt megnyerd az álomutat a Brazíliában rendezett világbajnokságra! Emellett lehetőséged van megnyerni egy PS3-t, egy iPadot vagy a készpénznyeremények egyikét!

3000Ft kockázatmentes fogadás mindenkinek! Fogadj a Konföderációs kupára és ha fogadásod elveszíted, akkor akár egy 3000Ft-os kockázatmentes fogadás is a tied lehet!