Konföderációs Kupa: nem mindegy, hogy nyernek Neymarék


Brazília 1.25, döntetlen 5.50, Japán 11.00
Egy évvel a világbajnokság rajtja előtt Brazília a Konföderációs Kupán nyitómeccsel Japánnal Brazíliavárosban a Mané Garrincha Nemzeti Stadionban, mintegy a jövő évi megnyitó főpróbájaként. Az alapértelmezett kérdésnek annak kellene lennie, hogy Brazília hány góllal nyer, de az utóbbi időben látott bukdácsolás, vagy a tavaly előtti Copa Américán bemutatott görcsös szenvedés után inkább az a kérdés, hogy a hazai csapat az első perctől tudja-e a hagyományos, könnyed játékkal verni az Ázsia-kupa győztesét, vagy egy beerőszakolt, görcsoldó gól és egy kiszenvedett győzelem kell ahhoz, hogy beinduljon a futballkarnevál?

Mert kötelező stílusosan és eredményesen játszania ennek a csapatnak hazai pályán, más opció nincs. Szó sem lehet például jövőre újabb, fegyelmezett védekezéssel megnyert vb-ről, mint 1994-ben, de ezt Scolari tudja is, nem véletlenül őt ültették a padra – 2004-ben hasonló feladatot kapott, amikor a portugál válogatottat irányította a hazai rendezésű Eb-n, amelyen bár csak ezüstérmet szerzett a futball isteneinek perverz tréfája miatt, sikerült elérnie a minimális célt, azaz a döntőbe jutást, de még ennél is fontosabb volt, hogy a szurkolók újra lelkesedni tudtak csapatukért.

Ezúttal tehát az ellen a Japán ellen kell maga mellé állítania szurkolóit a Selecaónak – a brazil játékosnak ugyanis nem elég nyernie, minden alkalommal meg kell győznie a szurkolót arról, hogy művészi szinten képes végezni ezt a szakmát –, amelyet korábban még nem tudott legyőzni a Konföderációs Kupán, 2001-ben ugyanis 0–0-ra végeztek ellenük a szamurájok a hazai rendezésű tornán, míg 2005-ben az sem volt elég, hogy Robinho és Ronaldinho is meg tudta szerezni a vezetést, ugyanis először Nakamura Sunszuke, majd két perccel a rendes játékidő vége előtt Oguro Maszasi is egyenlíteni tudott, kialakítva a 2–2-es végeredményt.

Összesen eddig hétszer találkozott a két ország válogatottja, és a fenti két döntetlen mellett öt brazil győzelem született (24–4 a gólkülönbség a javukra) – legutóbb októberben találkoztak Lengyelországban, akkor 4–0-ra nyertek a Kanárik Neymar duplájával, illetve Paulinho és Kaká góljaival. Az utolsó egymás elleni tétmeccsük a 2006-os németországi vb-n volt, akkor Tamada Keidzsi vezető góljára feleltek egy négyessel (Ronaldo 2, Juninho Pernambucano, Gilberto). Hazai pályán ezúttal kötelező a legalább háromgólos győzelem, és a futballvilág egyik legnagyobb motivátora ezt ki is fogja hozni csapatából, úgyhogy mehet a brazil győzelem kettes hendivel, nem is fizet rosszul.

Tipp: Brazília–Japán 0–2-ről 1 @ 2.75


Álomút a Világbajnokságra! Itt a lehetőség, hogy a Konföderációs kupa alatt megnyerd az álomutat a Brazíliában rendezett világbajnokságra! Emellett lehetőséged van megnyerni egy PS3-t, egy iPadot vagy a készpénznyeremények egyikét!

3000Ft kockázatmentes fogadás mindenkinek! Fogadj a Konföderációs kupára és ha fogadásod elveszíted, akkor akár egy 3000Ft-os kockázatmentes fogadás is a tied lehet!