Konföderációs Kupa: milyen formában lesznek a spanyolok?


Miután az elődöntők papírforma szerint alakultak, a döntőben és a kisdöntőben két-két, egymáshoz hasonlóbb stílusban futballozó társaság kerül össze, ami elvileg baromi jó lehet a semleges szurkolóknak, főleg a döntő esetében.

Brazília 2.55, döntetlen 3.30, Spanyolország 2.65
Noha éreztem, hogy benne van a levegőben a spanyolok tizenegyesekkel kiharcolt győzelme, és ezt meg is említettem a beharangozóban mint lehetséges kimenetelt, pechemre végül a spanyolok győzelmét írtam be hendivel, amire a meccs képe alapján kb. esélyük sem volt. Ezúttal viszont a hazai pálya miatt papíron halványan esélyesebbnek számító Brazília lesz az ellenfelük, a meccstől pedig igazi futballszkandert várunk, azaz mindkét csapat megpróbálja majd átvenni az uralmat a labda fölött (persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az nyeri meg, amelyiknek ez többször sikerül). Előzetesen kicsit úgy lehet elképzelni a meccs képét, mint amilyen a BL-döntő volt.

Brazília mellett nem csak az egy nappal több pihenő és a hazai környezet szól, de a csapat játékán is látszik a fejlődés, már sokkal higgadtabb játékra képesek, mint amikor Luiz Felipe Scolari átvette a csapat irányítását novemberben. Kulcsfontosságúnak tartottam már a torna kezdete előtt, hogy mit tud kezdeni a középpályával, és úgy tűnik, hogy Luiz Gustavo és Paulinho be tudják játszani a középpályát, stabilizálva ezzel a csapatot és hatékonyabbá téve a játékát – Paulinhóra időközben szemet is vetett a Tottenham Hotspur.

Persze, már a vb-re előretekintve, ez még mind kevés lehet, ha a támadósorban egy olyan emberhez kell ragaszkodni, mint Hulk, a padon pedig Lucas Moura az egyetlen opció, ami azt jelenti, hogy a kezdőben csak Oscar és Neymar képviseli a kreativitást – ennyi erővel a vb-re a jelenlegi keretből hiányzü Ramires visszatérhetne a jobb oldalra az ilyen meccsekre, hogy megerősítse a középpályát, és gyorsítsa az átrendeződést, mivel Hulk ezekben emberhátrányt jelent, a padra meg a Liverpoolba berobbanó Coutinho kellhet, mivel ott jelenleg csak egyetlen kreatív játékos ül.

A spanyolok erejével mindenki tisztában van, de játékuk az elődöntőben már egyáltalán nem volt olyan meggyőző, igaz, egy remekül összerakott olasz válogatotton kellett túlküzdeniük magukat. A kezdőket posztonként összehasonlítva fölényben vannak a spanyolok, de nem elsöprő fölényben, hiszen a védekező játékosoknál minimum ikszre hozza a dolgot brazília, bár kreatív játékosok tekintetében Spanyolország minden válogatottal szemben hatalmas fölényben van. A brazilok lassabb, kevésbé gördülékeny játékát darabokra szedné a csúcsra pörgő spanyol válogatott, de a legnagyobb kérdés az, hogy milyen formában lesz vasárnap este ez a spanyol válogatott.

Brazília legutóbb az 1986-os vb-n tudta legyőzni Spanyolországot Sócrates góljával, azóta egy 3–0-ás spanyol siker és egy gólnélküli döntetlen jött össze két barátságos meccsen. A brazilok most egy góllal jobbak lesznek a kicsit fáradó spanyoloknál, ami zsinórban három Konföderációs Kupa-győzelmet jelent majd nekik, de ez nem jelenti azt, hogy a jövő évi világbajnokság egyik legnagyobb esélyese ne az utóbbi gárda lenne továbbra is.

Uruguay 2.35, döntetlen 3.30, Olaszország 2.90
Olaszország legutóbb 1990-ben győzte le Uruguayt a hazai pályán rendezett mundialon Schillaci és Serena góljaival, azóta két barátságos meccset játszottak, melyek közül az egyik 1–1-re végződött, a másikat pedig Uruguay nyerte 1–0-ra. Az olaszok legutóbb a ’90-es vb-n játszottak bronzmeccset, akkor Angliát verték 2–1-re, míg Uruguay a 2010-es világbajnokságon ment a harmadik helyért, és maradt alul Németországgal szemben 3–2-es különbséggel. Ezúttal két nagyon hasonló erejű válogatott feszül majd egymásnak, és itt is döntő lehet, ki milyen erőben van, illetve, hogy ki mennyire motivált. Balotelli hiánya kevésbé eredményes olasz támadójátékot prognosztizál, viszont Suárezék, főleg a szupermotivált Cavanival egy szinte tökéletesen záró védelem ellen is képesek lehetnek a gólra, ami szoros uruguayi győzelmet jelenthet, ezzel Dél–Amerika–Európa 2–0, de ez jövőre akár pont fordítva is lehet.

Tipp: Brazília–Spanyolország 0–1-ről X & Uruguay–Olaszország 0–1-ről X @ 17.01


Álomút a Világbajnokságra!
 Itt a lehetőség, hogy a Konföderációs kupa alatt megnyerd az álomutat a Brazíliában rendezett világbajnokságra! Emellett lehetőséged van megnyerni egy PS3-t, egy iPadot vagy a készpénznyeremények egyikét!

3000Ft kockázatmentes fogadás mindenkinek! Fogadj a Konföderációs kupára és ha fogadásod elveszíted, akkor akár egy 3000Ft-os kockázatmentes fogadás is a tied lehet!