Kim Dzsong Un is elmehetne egy zürichi továbbképzésre


A Nemzeti Sportban megdöbbenve olvastam Csurka Gergő – a hétköznapi ember számára lélekdermesztő – oknyomozó remekművét. Ami ebben a horror riportban áll, az nagyon komoly gyomormosás. Ami ott a FIFA nevű játszóházzal kapcsolatban olvasható, az mindennek a teteje. Azt hiszem a legkegyetlenebb nézettségi mutatóval rendelkező Kim Dzsong Un is elmehetne Zürichbe továbbképzésre.

Csak csendben jegyzem meg, hogy amit idehaza néhány szemfényvesztő klubvezető művelt, az laza kis körömpiszok ahhoz képest, ahogyan a nagy buktát elsimító szakik dolgoztak a nemzetközi foci szervezetben.

Mi idehaza azt hittük, hogy mekkora bulibáró az az arc, aki magasra köszörült fennhangon rikácsolt a játékosok rossz életérzéséről, miközben ő maga milliárdokkal vezette meg a naivokat, majd ezt tetézve, a játékvezetők sárga lapját milliárdokért eladta aranyként.

Aaaz igen!!! Erre még a nemzetközi svindlerek is elismerően biccentenének, mert sárga vízfestéket ilyen prímán, ennyire pofátlanul, indokolatlanul drágán, aranyfémként még senkinek sem sikerült eladnia.

Akkor hát srácok, a nagy nézettségű, becsapós Pierce Brosnan vezetésével lehet tanulmányozni az egyik budapesti zálogház vezetőjének gigamega cigiztetését. Plusz még a Pápa is belehalt egy kicsit ebbe a tranzakcióba! Jaj!

A kelet-közép-európai labdarúgás aktivistái csak inasok ahhoz képest, amit a Blatter nevű svájci ember alkotott büntetlenül, több éven keresztül. Kicsit összébb húztam magam, amikor Gergő írásából kiderült, hogy naná, magyar ember is benne volt a vb rendezés helyszínei körül kialakult, bundázáshoz kapcsolt kegyetlen szemfényvesztésben.

Amikor kezdett kínos lenni a helyzet, Pepi szólt néhány magyar disszidens leszármazottjának és máris minden úgy történt, ahogyan azt Blatter elnök dózer-politikája megkövetelte. Ha a gyér hajú stüszi azt kívánta, akkor a vezetői brancsból valaki totálisan besározta az igazmondót. Ami pont az igazságos ember meghazudtolása volt! A gonoszságból formázott jelentés olyan képet mutatott a magányos hős Don Quijote de la Mancháról, amellyel képtelenség volt vitatkozni. Ha Blatter úgy akarta, a jelentés bemutatta: naná, hogy tudnak Katarban, a sivatagban, szánhúzó-kutya versenyt rendezni júliusban és az oroszok már réges-régen dollárral fizetnek a piacon!

Van még hova fejlődni ezen a téren is...

Fogadj arra, hogy ki lesz az év embere a Time magazin szerint!