Kikaphat-e zsinórban kétszer Anglia?


Hollandia 1.95, döntetlen 3.60, Kolumbia 3.55
Szombaton Genkben (ha úgy tetszik idegenben) játszott 2-2-es döntetlent az Oranje Japán ellen. Hiába vezettek negyven perc játék után 2-0-ra Robbenék, ez nem volt elég a szigetország válogatottja ellen. Most viszont Amszterdamban játszik majd Hollandia, akik veretlenek ebben az évben, mérlegük 7-4-0. Van Gaal valószínűleg új embereknek is lehetőséget ad majd, de a hazai közönség előtt bizonyára a győzelem lesz az elsődleges cél.

Kolumbia is Belgiumban játszott múlt héten barátságos meccset, csak éppen a belgák ellen. Viszonylag simán nyertek Brüsszelben 2-0-ra, de ez nem jelenti azt, hogy Hollandiában is ilyen könnyű dolguk lesz. Korábbi eredményekből ezúttal nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket, mivel ez lesz az első alkalom, hogy a két válogatott megmérkőzik egymással. A dél-amerikaiak 2013-as mérlege 7-2-2, Uruguay és Venezuela verte el őket (mindkét vereséget vendégként szenvedte el Kolumbia). Általánosságban elmondható, hogy a kolumbiai válogatott inkább hazai pályán erős, mintsem idegenben.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.58

Anglia 3.10, döntetlen 3.50, Németország 2.20
A Wembleyben kapott ki Anglia 2-0-ra Chilétől, és ez nem éppen a legjobb előjel a németek elleni rangadó előtt. Pedig van miért visszavágniuk az angoloknak, a 2010-es vb-n egy emlékezetes mérkőzésen 4-1-re kaptak ki Németországtól. Azóta nem is meccselt egymással a két válogatott, úgyhogy igen érdekes találkozónak nézünk elébe.

Már csak azért is, mert a Nationalelf jelenleg jobb erőkből áll mint az angol válogatott. Noha csak 1-1-et játszottak az olaszok ellen, de kis szerencsével megszerezhették volna a győzelmet is. Sami Khedira komolyan megsérült és így egy fontos láncszem esett ki a csapatból, de ettől még Németország a találkozó esélyese. Simán előfordulhat, hogy Anglia pár nap leforgása alatt kétszer is kikap Londonban.

Tipp: Németország nyeri a meccset @ 2.20

Belgium 1.68, döntetlen 3.75, Japán 5.00
Mint már arról föntebb szót ejtettünk, kikaptak a belgák múlt pénteken, és Japán ellen sem lesz könnyű dolguk. Már csak azért sem, mert még soha nem tudták legyőzni a japán válogatottat, mondjuk olyan sokszor nem is játszottak ellenük. Eddig összesen háromszor csapatak össze, kétszer játszottak döntetlent, legutóbb pedig (2009-ben) 4-0-ra kikaptak tőlük.

Ilyen fölényes japán győzelemre most nyilván szerény esély mutatkozik, ugyanakkor a magas szorzó ellenére simán benne van egy döntetlen, vagy akár vendéggyőzelem a levegőben. Még akkor is, ha általában nem megy japánnak idegenben. 2013-as mérlegük vendégként 2-1-5, Koreában és Irakban tudtak meccset nyerni, illetve a hollandokkal ikszeltek.

Tipp: Döntetlen @ 3.75

A kombináció eredő szorzója @ 13.04