Kezdődnek a pótselejtezők!


Jordánia 12.00, döntetlen 6.00, Uruguay 1.22
Valljuk meg egymás között, hogy sokunknak a jordán labdarúgás puszta létezése is a meglepetés kategóriába tartozik, nemhogy az a tény, hogy pótselejtezőt játszanak. A jordániai válogatott eredményei egyáltalán nem rosszak, sőt. Ebben a naptári éveben tizanhat meccsből tizenegyet megnyertek, négyszer ikszeltek és csak Ausztráliától kaptak ki, mondjuk tőlük nagyon (4-0). Persze többnyire nem topcsapatokkal kerülnek össze, de képesek a bravúrgyőzelemre erősebb válogatottal szemben, erre kiváló példa a Japán elleni 2-1-es győzelmük márciusban. Mindezek ellenére egyértelműen Uruguay a párharc esélyese.

Akik követik valamelyest a világfutball eseményeit, azoknak nem újdonság, hogy a uruguayi válogatott igen masszív, jó csapat. Idén nyáron a Konföderációs Kupa elődöntőjében a brazilok csak nagy nehézségek árán verték el őket 2-1-re, a bonzmeccsen pedig az olaszok csak a büntetőpárbajban múlták fölül Forlanékat. Legutóbbi tétmeccsükön 3-2-re verték Argentínát, ami önmagáért beszél. Hazai pályán borzasztóan erősek, utoljára 2009-ben szenvedtek vereséget.

Tipp: Félidőben Uruguay vezet @ 1.68

Mexikó 1.18, döntetlen 6.80, Új-Zéland 14.00
Nem először játszik Mexikó Új-Zéland ellen, két barátságos meccset már rendeztek a két csapat részvételével és mindekttő mexikói sikert hozott. Először 2003-ban egy amerikai tornán nyert 2-0-ra Mexikó, majd három évvel később szintén egy USA-ban rendezett kupán verték Új-Zélandot 3-0-ra. Ami Mexikó jelenlegi formáját illeti: éppen csak elcsípték a pótselejtezőt jelentő negyedik helyet a CONCACAF csoportban, 2013-as mérlegük 7-8-7, ebben az összes lejátszott meccsük benne van. Nem túl gólerősek, csak jóval gyengébb ellenfelek ellen szereznek két gólnál többet. Mondjuk Új-Zéland sem az a bivalyerős válogatott... Amúgy az idei tornákon Mexikó nem alkotott semmi kiemelkedőt, a Konföderációs Kupából simán kiestek; a CONCACAF kupa elődöntőjében Panama búcsúztatta őket. Legutóbbi négy tétmeccsükből hármat elvesztettek és csak egyet nyertek meg. Azonban pályaválasztóként többnyire nem nyújtanak rossz teljesítményt.

Új-Zéland gond nélkül végzett csoportelsőként a selejtezők során, mondjuk úgy nem nehéz, ha Új-kaledónia, Tahiti és a Salamon-szigetek válogatottjaival kell ezért megküzdni. Viszont ha ezeknél erősebb csapatokkal kerülnek össze, akkor nem igazán eredményesek. Már csak ezért sem valószínű, hogy Mexikóban akár csak egy döntetlent is kiharcolnának majd.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.55