Kell a három pont!


Magyarország2.55  döntetlen3.10  Görögország2.90
Hét ponttal állunk a harmadik helyen, előttünk Észak-Írország kilenccel, a csoportot pedig a románok vezetik tízzel. Utóbbiak nyilván nem teszik majd meg azt a szívességet, hogy otthon pontokat veszítenek a Feröer-szigetek ellen (pedig jó lenne), úgyhogy mindenképpen három pontra van szükségünk ahhoz, hogy versenyben maradjunk a kijutásért.

Ez még úgysem lesz egyszerű, hogy hazai pályán fogadjuk a helléneket – akiket nem mellesleg utoljára 1987-ben tudtunk megverni tétmeccsen. Barátságos mérkőzésen már megtörtént az „áttörés”: 2008-ban még Erwin Koeman irányítása alatt 3-2-re nyertünk ellenük Budapesten.

Ismerve a Dárdai csapatok és a görögök stílusát, ennyi gólra most elég kevés esély van. Igazi egygólos meccs ez, de hogy melyik csapat lövi majd azt, az egy remek kérdés. Lehet, hogy egyik sem. Ugyanakkor mellettünk szól az, hogy Dárdai nyerő típus és az elképzelésit keresztül tudja vinni. (Az utóbbi évek után már az is nagy szó, ha van elképzelés…)

A magyar szövetségi kapitány most rutinosabb játékosokat hívott be, mint legutóbb és ez nem véletlen. Kiélezett helyzetben komoly befolyásoló tényező lehet a rutin, erről a legtöbbet alighanem Guzmicsescu Guzmics tudna regélni, akinek beválogatása láttán többekben megállt az ütő egy pillanatra. De legalább ilyen meglepő Leandro vagy éppen Hajnal behívása is.

A másik oldalon elmondható, hogy ez az utolsó lehetőségük a görögöknek arra, hogy versenyben maradjanak, úgyhogy ne legyenek kétségeink afelől, hogy mindent bevetnek majd. A frissen kinevezett tréner, Sergio Makarian jól ismeri a görög valóságot, mivel ezt megelőzően dolgozott a Panathinaikosznál meg még más görög csapatoknál is.

Egyébként a görög válogatott játékosok java része nagyszerű csapatokban pallérozódik, mint például a római Holebasz, aki sérülés miatt biztos nem lép majd pályára. De említhetjük Papadopouloszt (Leverkusen) vagy Papastathopouloszt (Dortmund), akik viszont ott lesznek a védelemben. Itt el is érkeztünk a vendégek fő problémájához: míg a védelem világklasszis teljesítményre képes (már ha nem akarnak épp edzőt buktatni) addig elől már akadnak gondok.

Elölről Mitroglou hiányzik majd, aki egyébként sincs túl jó formában. A középpályára visszatér Katsouranisz, illetve ott lesz a pályán Karagunisz, aki afféle szellemi vezére lesz csapatának.

Tipp: Gólok 1,5 alatt @ 2.48

Eredmény tipp: Magyarország-Görögország 1-0 @ 6.40