Karnyújtásnyira az Európa-bajnokságtól


Magyarország2.81  döntetlen3.20  Norvégia2.80

Ha csak a FIFA ranglistáját vesszük alapul, akkor végül is semmi más nem történt csütörtök este, csak jött a papírforma: a 34. helyezett Magyarország 1-0-ra nyert a 46. Norvégia otthonában.

Komolyra fordítva a szót, a magyar válogatott bravúros győzelmet aratott Oslóban. Emberemlékezet óta nem fordult elő olyan, hogy nálunk erősebb csapatot, fontos tétmeccsen, idegenben verjünk meg. A sokat bírált Storck meghúzta a váratlant, amikor pályára küldte a Vidiben teljesen mellőzött Klienheislert és ő ezt góllal hálálta meg. De természetesen az egész csapat dicséretet érdemel, hiszen végig okosan, taktikusan futballozva – na meg némi szerencsével – sikerült megtartani az előnyt és igen jó esélyünk van arra, hogy 1972 után újra részt vegyünk egy Európa-bajnokságon.

A szövetségi kapitány a szombati sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hazai mérkőzésen is gólt kell lőnünk. Ezzel alighanem mindenki maximálisan egyetért, kilencven percen keresztül védekezni majdhogynem az öngyilkossággal egyenlő – még akkor is, ha norvégoknak láthatóan komoly problémát okoz a gólszerzés.

Nem véletlenül fogalmazott úgy a norvég kapitány, hogy vasárnap az összes olyan játékosát pályára küldi, aki képes gólt rúgni. Ebből kifolyólag elég valószínű, hogy egyből nekünk esnek majd, de ez nem akkora baj. Sőt, ha így lesz, akkor mi meg vidáman kontrázgathatunk és előbb-utóbb egy jól eltalált lövés csak beakad. Persze mindennek az alapja a betonbiztos védekezés, hiszen ha ez megvan, akkor a norvégok az idő múlásával egyre csak feszültebbek lesznek és ez nekünk nagyon jó.

A magyar csapat várható összeállítását elég nehéz előre megjósolni, erről érthető módon Storck sem kívánt nyilatkozni. Viszont az biztos, hogy Gera Zoli eltiltás miatt kihagyja a meccset és arról is lehetett olvasni, hogy Fiola megsérült, de ezzel kapcsolatban semmi konkrétum nem hangzott el. Mint ahogyan azt sem tudni, hogy kikre gondolt a magyar szövetségi kapitány, amikor azt mondta, néhány játékos kisebb sérüléssel küzd. Akárhogy is, nem lenne szerencsés megbontani az Oslóban egészen jól záró magyar védelmet.

Az egygólos előny ellenére nem lesz könnyű meccs a vasárnapi, de okos, higgadt játékkal behúzhatjuk a visszavágót és akkor teljesülhet az álmunk: újra ott lehetünk egy nagy tornán.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.10

Eredmény tipp: Magyarország-Norvégia 2-1 @ 13.00

Gólszerző tipp: Böde Dániel gól @ 4.30