Jó eséllyel bejöhet a papírforma


USA 1.45, döntetlen 3.90, Honduras 7.50
Az Egyesült Államok 10 ponttal vezeti a CONCACAF zóna világbajnoki selejtező csoportját. Zsinórban három meccset nyertek, a „német C válogatott” 4-3-as legyőzésével vette kezdetét ez a szép sorozat. Ezt követően mindkét június eleji selejtezőjükön győztek, előbb Jamaicában 2-1-re, majd pályaválasztóként Panama válogatottját küldték haza 2-0-ával. Honduras-szal már játszottak idén vb selejtezőt, akkor 2-1-re kikaptak vendégként. Hazai pályán viszont erősek az USA legjobbjai, világbajnoki selejtezőn 2001 óta (!) nem kaptak ki. Akkor pont Hondurasnak sikerült győznie az Államok földjén.

Honduras a csoport negyedik helyén áll, három ponttal lemaradva aktuális ellenfelétől. 2013-ban 11 alkalommal léptek pályára, mérlegük 3-4-3. Hazai vb selejtező meccseiket megnyerték (kettő ilyen volt, köztük az előbb említett USA elleni), idegenben viszont rendre kikaptak (Panama és Cost Rica ellen). Általánosságban elmondható, hogy hazájukon kívül nem túl eredményesek, többnyire csak döntetlenre futja erejükből és csak a náluk gyengébb válogatottak ellen tudnak győzni idegenben.

Tipp: Hendikeppes fogadás (0-1), az USA nyeri a meccset @ 2.14

Costa Rica 1.60, döntetlen 3.50, Panama 6.00
Nyolc ponttal a második Costa Rica (Mexikónak ugyanennyi pontja van, de rosszabb a gólkülönbsége), úgyhogy mindenképpen nyerniük kell, hogy versenyben maradhassanak. Egyébként március óta veretlenek, öt meccsből négyet megnyertek, legutóbb Mexikóban ikszeltek (0-0). Hazai pályán régóta nem találtak legyőzőre és gólt is januárban kaptak utoljára.

Panama hat ponttal az ötödik, és tekintettel arra, hogy idegenben ritkán érnek el sikereket, nem valószínű, hogy tovább növekedne pontjaik száma. Idei négy vendégjátékuk során csak Guetamalából távoztak győztesen. El Salvadorban és Jamaicában csak döntetlenre futotta, az USA-ban kikaptak.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 2.35