Hiddink, Ödegaard, Townsend: Öt észrevétel a válogatott meccsek után


1. Guus Hiddink a spanyolok elleni győzelem ellenére is nagy nyomásnak van kitéve

A spanyolokat legyőzni mindig öröm (kedd este a hollandok 2-0-ra nyertek felkészülési meccsen Amszterdamban, Spanyolország ellen) és ezzel Guus Hiddink is nyert is egy kis időt magának, de ettől még komoly veszélyben forog a hollandok 2016-os Eb kvalifikációja. Egy csapatnak, ahol olyan futballisták vannak, mint Arjen Robben, Wesley Sneijder és Klaas-Jan Huntelaar nem az A csoport harmadik helyén kéne állnia. Már most hat ponttal vannak lemaradva a listavezető csehekkel szemben és öttel a második Izland mögött. A következő meccset mindenképpen hozniuk kell Lettország ellen.

 

2. Wales jól áll

FBL-EURO-2016-ISR-WAL : News Photo

1958 óta először úgy tűnik, hogy Wales-nek reális esélye van kijutni egy komoly tornára. Összesen 11 pontot gyűjtöttek eddig, csakúgy mint Belgium amely csak jobb gólarányának köszönhetően vezeti a csoportot. A gondolat, hogy Gareth Bale-t és Aaron Ramsey-t láthatjuk majd az Eb-n, igencsak felvillanyozó. Ketten együtt már majdnem olyan jók, mint Gary Speed volt.

 

3. Vincent Kompany formahanyatlása

FBL-EURO-2016-ISR-BEL : News Photo

A Manchester City csapatkapitányának nem megy mostanában a játék és az Izrael elleni selejtezőn két sárga után ki is állították. Viszont abban sem volt sok köszönet, ahogy a kiállítása előtt játszott - néhány lövést eleresztett jó messziről és igen durván fölé ment. De legalább az önbizalma a régi.

 

4. Andros Townsend zavarba ejtő játéka

Townsend érdekes játékos. A Tottenhamben igencsak hullámzó teljesítményt nyújt, az is kész csoda, hogy egyáltalán helyett kapott az angol válogatottban. Viszont az vitathatatlan, hogy élt a lehetőséggel és egy szép góllal írta be magát a krónikák lapjaira. Roy Hodgson továbbra is bízik ebben a játékosban, aki jobban teljesít a válogatottban, mint klubcsapatában.

 

5. Martin Ödegaardnak nagyszerű Eb-je lehet - ha Norvégia kijut

Norway v Bulgaria - EURO 2016 Qualifier : News Photo

Márpedig ez egy elég nagy "ha". Norvégia a harmadik helyen áll kilenc ponttal és végül is csak két pont hátránya van a második helyezett olaszokkal szemben. Viszont még a csodagyerek Ödegaard sem tudta attól megmenteni a norvég nemzeti tizenegyet, hogy a csoportelső horvátok ne mérjenek rájuk elemi csapást Zágrábban (5-1). A Real Madrid játékosa kezdett azon a meccsen és ezzel a legfitalabb játékos lett, aki valaha EB-selejtezőn kezdőként a pályára lépett. Talán túl sokat várnak a tizenhat éves tehetségtől, akinek ez volt a negyedik válogatott meccse a felnőttek között.