Ha rosszindulatú lennék, azt mondanám: jobb ez így!


Így lett ez jó! A két meccsből ugyan semmi, de semmi előnye nem származott a magyar nemzeti válogatottnak. Előre sem haladtunk, de legalább nem lettük szétgyalázva. Amire korábban gyakran láttunk példát a szerethetőektől. Amikor össze-vissza futkároztak a vitézek, aztán a hisztis vezértől szépen megkaptuk az arcunkba: milyen kis butuskák vagyunk, hogy felelősséget kérünk számon rajtuk. De most csöndben lehet maradni a „majdnem jó volt együttessel” kapcsolatban.

Ha mondjuk rosszindulatú lennék, minimum a magyar foci Sixx-e, akkor azt mondanám: jobb ez így! Mert most legalább nincsenek nagy elvárások a pótselejtezővel kapcsolatban. Emlékezzünk csak, egyszer jártunk mi már kegyetlen rosszul pót-leselejtezővel. A jugoszlávok tömték ki a válogatott arcát egy laza 12-1-el. Na, ha ezt megismételnék idén a harcosok, akkor aztán gurigáznának a levágott fejek a homokban. Maga a fővezér is áldozattá válna és akkor ennek beláthatatlan lenne a hozadéka.

De ha mégis jól jönnénk ki a pótvizsgából, ajjaj, mi lenne ebben az országban… Jönne a feszkó, meg az az irdatlan elvárás, az összes magyar népesség erre gerjedne! A kanok kiszáradt retinával merednének a vibráló népernyőre, a honleányok biztosan nem kötnének méhnyak-sapkát, mert az uraik inkább néznék a meccset, mintsem a szaporulat járna az eszükben…

Szervezés. Izgulás. Utazás, családi vakáció borítása, konyhában lejátszódó veszekedés muttikával, enyhébb esetben főhős apuka kiköltözése a sufniba, a bekötött emnégy elé rögzített sörök és cigi csoportosuláshoz. Ehh, kell ez a francnak. Még a srácok is kitikkadnának ennyi foca után! Jobb lesz a Liszt Ferenc téren vagy a kedvenc szusibárban, ott a Fő térnél, ahol kicsit később, ott, pont ott, a híd közepén lehetne a kiszáradt terepjáróba benzint kunyizni.

De nem vagyok rossz fej, inkább leszek jó fej. Megragadnám az alkalmat, hogy Guzmics Rickyt megkövessem! Aj, mennyit, de mennyit martam őt a bukaresti kabaré miatt. Erre tessék, beállt újfent a romcsik ellen és istenesen lekaszálta őket, ahol lehetett. Frankón ő volt a mezőny legjobbja. Most meg döfött egyet a szesz szagú észak-íreknek! Oroszlánszívű Richárd! Az Isten éltessen!!!

Eddig csak szimpla „média-hekknek” gondoltam az irányából jövő nagyszerű lengyelországi híreket, de most aztán ledöbbent az arcom. Tényleg hasít a koma! Már akkor gyanús volt Rick, amikor lengyelül beszélt egy élvezetes polszki focaműsorban, viccelt, ami pedig a legfontosabb, hogy értették a polákok Guzmics dumáját! Bravo Ricsi! Leszálltam a múltról, a legnagyobb rajongód lettem! Te legalább fordulsz, és nem kanyarodsz! Most már! Kellesz nekünk! Maradj így!

Fogadjunk, ha még megtanul németül, nincs az a szél, amely kifújja őt a nemzetiből!

Már most fogadhatsz a 2016-os Európa-bajnokság győztesére!