Folytatódik a versenyfutás Brazíliába


Fehéroroszország 2.00, döntetlen 3.30, Finnország 3.60
Pénteken már volt ilyen párosítás az I csoportban, csak éppen akkor a finneknél vendégeskedtek a fehéroroszok. 1-0-ára kikaptak a múlt héten, így öt lejátszott selejtező után maradtak az utolsó helyen. Egyetlen győzelmüknek tavaly októberben örülhettek, amikor Grúzia legjobbaji ellen nyertek hazai pályán. Ugyanakkor a barátságos meccseken elért eredményeik nem arról tanúskodnak, hogy kutyaütőkből állna a fehérorosz csapat, idegenben ugyanis Kanadát és Észtországot is megverték a finnországi fiaskót megelőzően. Igaz, azok barátságos mérkőzések voltak.

Úgy tűnik, mintha a finnek Dzsudzsák Helsinkiben szerzett gólja óta nem tértek volna magukhoz, már ami a selejtezős meccseket illeti. Barátságos mérkőzéseket még csak-csak nyeregetnek (jobbára náluk gyengébb ellenfelekkel szemben sikeresek), viszont tétmeccsen nagyon nem megy nekik. A fönti bekezdésben említett mérkőzésen kívül még nem nyertek selejtezőt, bár a spanyolok ellen idegenben kiharcolt 1-1-es döntetlen mindenképpen megsüvegelendő. A rend kedvéért említsük meg a többi eredményt is: 1-1 otthon Grúziával és 1-0-ás vereség a franciáktól.

Tipp: Döntetlen @ 3.30

Svédország 1.03, döntetlen 12.50, Feröer-szigetek 35.00
A pénteki játéknap egyik meglepetését Svédország válogatottja szolgáltatta azzal, hogy 2-1-re kikapott Ausztriában. Ezzel a vereséggel ugyan még nem úsztak el kijutási reményeik, de azért már necces a helyzet. Még akkor is, ha hazai pályán most biztos legyőzik a Feröer-szigeteket. Ebben az esetben a svédeknek is 11 pontjuk lesz csakúgy, mint az osztrákoknak és az íreknek. (A csoportot a németek vezetik 16 ponttal.)

A feröer-szigeteki labdarúgás olyan, mint cserebogár: létezik, de minek. Mint minden selejtezősorzatban, jobbára most is csak az a kérdés, hogy éppen hányat kapnak. A mostani sorozatban már lőttek két gólt, egyet pont a svédeknek. Egyébként azon a meccsen megizzadt Svédország, csak 2-1-re tudtak nyerni a Feröer-szigeteken. A mai meccsen valószínűleg fölényesebb győzelmet aratnak, még ha nincsenek is túl jó formában. Főleg, hogy hogy a feröeriek utoljára 2011-ben szereztek pontot idegenben, az egyébként nem túl acélos Luxemburg ellen.
 
Tipp: Gólok száma több mint 4.5 @ 2.40

Dánia 1.28, döntetlen 4.75, Örményország 11.00
Óriási közhely, de a kötelező győzelemnél nincs nehezebb. Márpedig a dánoknak nyerniük kell, ha még akarnak valamit Brazíliában... Egy győzelmmel kilenc pontjuk lenne hat meccs után és ezzel fölzárkóznának a szintén kilenc pontos (harmadik helyezett) csehek mögé. A dánok múlt héten hazai pályán 2-1-re verték Grúziát barátságos meccsen, az örmények nagyjából hasonló játékerőt képviselnek.

Örményország három ponttal az ötödik, jobb gólarányuknak köszönhetően (ami így is -6) előzik meg Máltát, akiket 1-0-ra legyőztek még tavaly szeptemberben, viszont hazai pályán kikaptak a szigetországtól pénteken, hazai pályán (0-1). Idén még nyeretlen az örmény csapat, Luxemburggal 1-1-et játszottak barátságos meccsen, az előbb említett hazai fiaskó mellett még egyet számolhatnak már ebben az évben, akkor a csehektől kaptak hármat otthon. 

Tipp: Dánia - Örményország 2-1 @ 8.75