Felkészülési meccsekkel indul a dömping


Dánia2.15  döntetlen3.30  USA3.50
A franciák elleni selejtező előtt jó kis erőfelmérő lesz ez a dánoknak, akik egyébként hét ponttal vezetik az I jelű csoportot. Ebben az évben értelemszerűen még nem lépett pályára a dán nemzeti tizenegy, úgyhogy csak a tavalyi eredményekből lehet némi következtetést levonni, ami amúgy meglehetősen hullámzó teljesítményről tesz tanúbizonyságot.

Mindenestre Dánia mérlege pályaválasztóként 2-0-2 volt 2014-ben (ebből két barátságos és egy selejtező volt). Ami pedig az USA elleni eredményeiket illeti: eddig csak háromszor léptek pályára velük szemben, és csak egyszer hazai pályán. Akkor mondjuk 3-1-re nyert Dánia, de ez hat évvel ezelőtt történt.

Az Egyesült Államoknak ez lesz a harmadik barátságos mérkőzése ebben az évben. Január végén Chilében szenvedett 3-2-es vereséget a világbajnokságon igen jól teljesítő amerikai válogatott, majd otthon verték 2-0-ra Panamát.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.91


Németország1.17  döntetlen7.50  Ausztrália14.00
A friss világbajnok németek szinte közvetlenül a torna után produkáltak néhány olyan eredményt, amire nem sokan számítottak. Vereség Lengyelországban, majd iksz otthon az írekkel; ráadásul ez a két mérkőzés Eb-selejtező volt, nem holmi sörmeccs.

Persze ettől még nem lett gyengébb a német válogatott, legutóbbi meccsükön például idegenben győzték le a spanyolokat. Mondjuk az barátságos meccs volt és a spanyol válogatott sokat változott mostanában, nem éppen előnyére.

Mindenestre nem kéne, hogy az ausztrálok vendégjátéka különösebb gondot okozzon, még akkor sem, ha tudjuk: Cahillék csapata elég jó, nem véletlenül nyerték meg az Ázsia-kupát január végén. Egyébként azon a tornán egy vereség kivételével az összes meccsüket megnyerték az ausztrálok. Érdekesség, hogy a csoportmeccsek alatt Dél-Koreától ugyan kikaptak, viszont a döntőben (hosszabbítás után) 2-1-re verték őket.

Tipp: Müller kapufát lő @ 4.50


Skócia1.70  döntetlen3.50  Észak-Írország5.25
Abból a szempontból mindenképp érdekes lesz ez a találkozó, hogy az észak-írek ugyanabban az Eb-selejtező csoportban vannak, mint a magyar válogatott és ahol nem mellesleg jelenleg a második helyet foglalják el, két ponttal megelőzve hazánk legjobbjait.

A skótoknak sem megy rosszul eddig és legutóbbi tétmeccsüket pont Írország ellen játszották, melyet meg is nyertek 1-0-ra Glasgowban. A két Írország válogatottja nyilván nem ugyanolyan, mégis vannak hasonlóságok köztük. Ilyenformán most is inkább egy kevés gólos, de annál küzdelmesebb mérkőzésre van kilátás.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 1.71

Eredő odds: 14.77