FA Kupa - Elődöntők a Wembley-benWigan Athletic 7.00, Döntetlen 4.40, Arsenal 1.48

A Wigan igazi Fa Kupa specialistává nőtte ki magát, hiszen a tavalyi sikerüket követően ismét ott találhatóak a legjobb négy mezőnyében. A csapat jó benyomást keltett a korábbi kupameccsek során, ráadásul a második vonalban is rájátszást jelentő helyen szerepelnek. Kevesen tudják, de az FA Cup hosszú történelme során a WIgan az egyetlen csapat, mely úgy nyert, hogy közben kiesett a bajnokságban is. Útjuk idén is rögös volt, kevesen hitték, hogy miután a tavalyi fináléban legyőzték a City-t, ebben az esztendőben is túljárnak az eszükön.

Az Arsenal sem könnyű ágon jutott el a Wembley-i elődöntőig, a Tottenham, Everton, Liverpool trió legyőzése után már a ciki kategóriába tartozna, ha innen nem húznák be a kupát. Ha tovább folytatódna a Wigan varázslat, akkor akár egy nem Premier League résztvevőkből álló döntő is összejöhetne, melyre a kupa 1871 óta íródó történelme óta nem volt még példa.

Mérkőzés tipp: Arsenal 1.48

Gól tipp: MIndkét csapat szerez gólt - Igen 1.82

Hull City 1.70, Döntetlen 3.60, Sheffield United 5.50

A Hull a bajnokságban még matematikailag ugyan nem dőlhet hátra, de egy olyan komfortzónába került, amelyből már csak hatalmas pechsorozattal lehetne kiesni. Emiatt teljes erőbedobással készülhetnek a „hazaiak” az elődöntőre, ahol nem kisebb a tét, mint a Hull első kupadöntője. A sorsolás szelleme kegyébe fogadta a Tigriseket, hiszen csak egy PL csapatot (Sunderland) kellett kiütniük, ráadásul az elődöntőben egy harmadosztályú ellenfelet kaptak.

A Sheffield United a hőskorban rendszeresen a kupagyőzelem körül mozgott, de 1936 óta nekik sem jött össze a döntő. Jelenlétük kifejezetten meglepő, hiszen a harmadik vonalban is csak 11. helyen állnak. Az idei kupakiírásban ennek ellenére sorra szállították a meglepetés eredményeket, az Aston Villa és a Fulham kiejtési is a bravúr kategóriába tartozik.Mindkét csapat keveset fog kockáztatni a nagy tét miatt, a továbbjutó az lesz, aki könnyebben dolgozza fel a Wembley varázslatos atmoszféráját.

Mérkőzés tipp: Hull 1.70

Gól tipp: Alatt 2.5 1.67