Fa Cup – Ágyúsok vs. Tigrisek


Arsenal 1.45, Döntetlen 4.40, Hull City 8.00

Hosszú-hosszú várakozás után hódíthat el ismét egy serleget az Arsenal, kiknek ellenfele a még kupasikerekben szűz Hull City lesz. Az Ágyúsok biztosították helyüket a Bajnokok Ligája következő évi kiírásában, mivel negyedik helyen végeztek a Premier League küzdelmeiben, míg a Hull City 16. helye bennmaradást ért. A Tigrisek már biztos EL-szereplők lesznek a 2014/15-ös kiírásban, de ennek ellenére ők is motivációtól túlcsordulva léphetnek pályára a Wembley-ben.

A kereken 110 éve alapított csapat történelme legnagyobb sikerét érheti el, ha sikerül legyőzniük a londoni csapatot, hiszen eddig még döntőig sem jutottak. Az idén a fináléba vezető útjuk némileg enyhe volt, időrendben a Middlesbrough (2), a Southend United (4), a Brighton & Hove Albion (2), a Sunderland (1) és a Sheffield United (3) volt az ellenfelük. A felsorolásból látható, hogy pusztán egy élvonalbeli csapat jött szembe, így bizony már-már papírformának tekinthető a döntős szereplés. Ezzel ellentétben Wenger fiainak igencsak meg kellett küzdeni; a Spurs, a Pool és az Everton is azon rögös út egy-egy mérföldkövei voltak, melyek a Wembley-be vezettek. Az elődöntő így is majdnem balul sült el az Arsenal számára, a gárda a Wigan elleni párbajból csak büntetőkkel jutott tovább. Zseniális mérkőzés volt, melyet nagyon nehéz volt überelni, de másnap a Hull City egy fergetes hangulatú összecsapáson 5-3 arányban múlta felül a harmadik vonalból érkező ellenfelét.

A két csapat idei összecsapásai elég egyoldalúra sikeredtek. Mindkét mérkőzésen Arsenal győzelem született, ráadásul úgy, hogy a Hull nem szerzett gólt. Viszonylag friss emlék az április 20-án rendezett találkozó, akkor Podolski duplájával és egy Ramsey találattal idegenben nyertek az Ágyúsok 3-0-ra. A londoni csapat a bajnokság hajráját egy ötös győzelmi szériával zárta le, mely nagyban köszönhető az újra működésbe lépő Giroud-Ramsey tengelynek. Ennek szinte tökéletes ellentétjét hozták a Tigrisek, utolsó öt meccsükön nem szakadtak meg, pusztán egy pontot szereztek, de a kiesés igazából nem fenyegette őket.

Mivel egy hatalmas presztízzsel bíró versenysorozat fináléjáról van szó, ezért nem fog mindkét csapat kitámadni, de nem kell hozzá nagy jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy azt állítsuk, az Arsenal a mérkőzés esélyese. Az Ágyúsok három éve már beleszaladtak egy kupapofonba, akkor a Birmingham City tréfálta meg őket, most a saját játékukat játszva ismét eredményesek lehetnek. Jobb a játékosállományuk, és természetesen nagyobb a rutinjuk ekkora közönség és tét mellett.

Mutatunk 5 elgondolkodtató fogadást, amelyekből mindenki megjátszhatja kedvencét:

Az Arsenal a második legeredményesebb FA Cup csapat, eddig tízszer sikerült elhódítani a kupát. Ha most nyernek, akkor utolérhetik az éllovas riválist, a Manchester Unitedet.

Megnyeri a kupát – Arsenal 1.25

A kupadöntők általában kissé konzervatív stratégiák mentén zajlanak, ezért a gólok sem potyognak olyan szép számban. Az új Wembleyben eddig hét FA-döntőt játszottak, ezeken összesen 11 gól esett, köszönhetően az öt (!!!) 1-0-s végeredménynek.

Gólok száma – Alatt 2.5 1.88

Az Arsenal legtöbb gólt szerző játékosa Olivier Giroud. 16 bajnoki és három BL-gólja mellett, három alkalommal volt eredményes a kupában, így most is ő számít a legesélyesebbnek a gólszerzésre. Formába lendült Aaron Ramsey is, de sokak szerint akár a német tengely (Mertesacker-Özil-Podolski) is könnyen ellophatja a show-t.

Gólt szerez – Olivier Giroud 2.25

Mint már említettük, az elmúlt hét alkalomból ötször is 1-0 lett a végeredmény. Benne van a pakliban, hogy a Hull a bajnokikhoz hasonlóan most sem szerez gólt, így több fogadás is jó opció lehet.

Hazai csapat úgy nyer, hogy nem kap gólt – Igen 2.14

Ha valaki a meglepetésben bízik, vagy csak egyszerűen abban, hogy a rendes játékidőben nem születik döntés, annak a következő dupla esély fogadásra hívnánk fel a figyelmét:

Dupla esély – X2 2.85