Európa selejtez


Montenegró 2.37, döntetlen 3.25, Ukrajna 2.90
Hihetetlen, de igaz: Montenegró hat lejátszott selejtező után 14 ponttal vezeti csoportját. Pedig nem holmi kutyaütőkkel vannak versenyben, hanem Angliával, Lengyelországgal és a jelenleg 8 ponttal, negyedik Ukrajnával. Ha Montenegró nyerni tudna, akkor hatalmas lépést tennének Brazília felé. 2012 februárja óta veretlen a volt jugoszláv tagállam, idén két meccsen léptek pályára. Moldovában 1-0-ra nyertek, hazai pályán meg ikszeltek Angliával (1-1).

A 2012-es esztendő nem az ukrán válogatott sikereiről szólt, hiába adtak otthont az Eb-nek. Idén viszont egyelőre veretlen az ukrán csapat, a norvégok elleni barátságos meccsüket 2-0-ra megnyerték, majd selejtezőn Lengyelországot és Moldovát győzték le. Legutóbbi fellépésük alkalmával 0-0-át játszottak Kamerun legjobbjai ellen.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.95

Ausztria 2.50, döntetlen 3.30, Svédország 2.75
Három nyolcpontos csapat van a C csoportban, ebből Ausztria az egyik. Jó gólarányuknak köszönhetően másodikak. 2013-ban egy barátságos meccset és két selejtezőt játszottak. Előbbin 2-1-re kikaptak Walestől, majd 6-0-ra lemosták a Feröer-szigetek válogatottját. Legutóbb Írországban játszottak döntetlent (2-2). Ez a felemás teljesítmény egyébként régóta jellemző a sógorokra.

A svéd csapatot a magyar szurkolók is igen jól ismerik, bár már nem olyan erősek, mint amikor rendre az utolsó pillanatokban kaptunk ki tőlük. Ők is nyolc pontosak a csoportban, idén egy selejtezőt játszottak eddig, az írek ellen ikszeltek (0-0) még márciusban. Ezen kívül két barátságos meccsen léptek pályára, Szlovákia ellen szintén 0-0-át értek el, Macedóniát viszont megverték otthon 1-0-ra.

Tipp: Döntetlen @ 3.30

Belgium 1.50, döntetlen 4.00, Szerbia 6.40
Az A jelű csoportot a belgák vezetik 16 ponttal, holtversenyben Horvátországgal. Ebben a naptári évben az összes meccsüket megnyerték, két barátságos, illetve két selejtező mérkőzésről van szó. Barátságos találkozón az USA-t és Szlovákiát verték meg, míg tétmeccsen Macedóniát verték oda-vissza.

A szerbek hét ponttal a harmadik helyen szerénykednek, 2013-ban két selejtezőt játszottak. 2-0-ra kikaptak Horvátországban, viszont hazai pályán legyőzték a csoport utolsó helyén álló Skóciát (2-0).

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.92

Csehország 3.50, döntetlen 3.35, Olaszország 2.05
Harmadik helyen áll Csehország a csoportjában, eddig öt selejtezőt játszottak. Ebben a naptári évben egyetlen barátságos meccsen léptek pályára (Törökországban nyertek 2-0-ra) két tétmeccs mellett. A dánoktól 3-0-ra kikaptak otthon, Örményországot ugyanilyen arányban győzték le idegenben.

Az olaszok 13 ponttal vezetik a B csoportot, 2013-ban még veretlenek. Három barátságos meccsből kétszer játszottak döntetlent (Hollandia és Brazília ellen), San Marinót 4-0-ra megverték. Selejtezőn Máltát verték 2-0-ra idegenben.

Tipp: Döntetlen @ 3.35

Portugália 1.85, döntetlen 3.40, Oroszország 4.25
Igen szoros a verseny az F csoport elején, amit az oroszok vezetnek 12 ponttal, de mögöttük ott liheg a 11 pontos Izrael és Portugália. C. Ronaldo-ék legutóbb Azerbajdzsánban nyertek 2-0-ra, előtte ikszeltek Izraelben (3-3). Ezen felül csak egy barátságos meccset játszottak, Ecuador legjobbjaitól 3-2-re kikaptak.

Az orosz válogatott még nem játszott idén tétmeccset. Izlandon 2-0-ra nyertek barátságos mérkőzésen, Brazíliában 1-1-es döntetlent játszottak.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.00