Európa-bajnokság: A Magyarország-Portugália meccs tanulságaiCristiano Ronaldo sosem veszít

Mindannyian kihasználtuk a lehetőséget, hogy kicsit megmosolyogjuk Cristiano Ronaldo teljesítményét, de egy dologról megfeledkeztünk. A játékos egyik legkevésbé emlegetett tulajdonsága, hogy mindig folyamatosan bizonyítani akarja zsenialitását, és mint a csapat húzóneve nem hagyja, hogy úgy távozzon a csapata az Európa-bajnokságról, hogy nem hagy nyomot az emberekben.

Ahogy láthattuk a portugál védelmet gyengélkedni Magyarország ellen, Ronaldo nem esett pánikba, hanem a hátára vette a csapatot, és előre menekültek. Gyakorlatilag egyedül bevontatta a csapatot a legjobb 16 közé, ahová mindenki várta őket.

Az összes portugál elemzés azt fejtegette korábban, hogy ez a csapat nem az, amely a sztárjátékosra fog támaszkodni, de amikor eljött az idő, akkor igenis egy hősre volt szüksége a portugáloknak, aki megmenti őket.

Gera Zoltán még mindig jól nyomja

Gera Zoltán Wikipedia oldala hatalmas terhelést kapott múlt hét kedden, amikor kiderült, hogy a játékos pályára fog lépni a nyitómeccsen Ausztria ellen. A focirajongók mind az a kérdést tették fel maguknak, hogy milyen idős is.

A válasz harminchét, és a West Bromwich Albion és a Fulham korábbi középpályása, hogy a kor nem számít. A játékos lövő technikája semmit nem kopott az utóbbi időben, a 19. percben eleresztett távolija felidézett néhány korábbi gyönyörű Premier League találatot.

Ugyan a játékost lecserélték a félidőben, de ez a rövid idő is elég volt ahhoz, hogy ne felejtsük el, hogy milyen nagyszerű játékosról van szó.


Hungary v Portugal - Group F: UEFA Euro 2016 : News Photo


Ricardo Carvalho ideje lejárt

Ha már a játékosok koráról beszélünk, akkor azt Ricardo Carvalho esetében sem lehet megkerülni.

A 38 éves játékos mindössze egy évvel idősebb, mint Gera, korábban a Chelsea és a Real Madrid középhátvédje volt. Ez azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy napjainkban is ő kell legyen a portugál válogatott első számú választása egy Európa-bajnokságon.

A kaotikus magyarok elleni második félidő rávilágított arra, hogy Carvalho szenved. Többször is rosszul helyezkedett, pedig korábban ezzel pótolta fizikai hiányosságait. A következő körben Horvátország ellen jobb opció lenne Pepe mellett Jose Fonte, a Southampton játékosa.


A magyarok felemelkedése egy óriási meccset hozhat Belgium ellen

FBL-EURO-2016-MATCH34-HUN-POR : News Photo


Az eredmények bizarr alakulása miatt érdemes volt feltenni a kérdést, hogy a csoport melyik helyén éri meg jobban végezni, és érdemes-e tartani a döntetlent, vagy megérheti kikapni. A magyarok tisztába voltak azzal, hogyha nyernek vagy döntetlent játszanak,  akkor Belgiumot kaphatják, míg egy vereséggel akár a horvátok és angolok jöhetnek

A mutatott játékból kiderült, hogy Magyarország nem rettent meg a kihívástól, és ugyanabban a felfogásban játszottak, mint a torna korábbi részén. Fegyelmezetten álltak a meccshez, és mindig szerették volna a labdát birtokolni.


A tehetséges ellenfelekkel szemben az alapjátékukat tudják játszani, mégpedig azt, hogy hátrahúzódnak, és hagyják, hogy az ellenfél támadjon. Engedték, hogy Ronaldoék közel kerüljenek a kapuhoz, de innen is problémát tudtak okozni az ellentámadásokkal. Belgium ellen is kell felejtsék, hogy kik ellen, mekkora sztárok ellen játszanak, mert akkor még több örömet szerezhetnek egy olyan ellenfél ellen, akik még nem győztek meg mindenkit.

Portugália szerencsés, hogy még nem esett ki

Az új lebonyolítási rendszer egyik legnagyobb nyertese Portugália, amely a létszámemelésnek köszönhetően menekült meg, korábban nem jutott volna tovább. A csapat túlságosan Ronaldóra szorul, így a horvátok elleni meccsen mindenképpen esélytelenebbnek számítanak.