„Én Bés vagyok”


Spanyolország 1.55, döntetlen 3.70, Uruguay 6.00
Az utóbbi időkben egyértelmű volt a spanyol hegemónia a világ labdarúgásában, hiszen a válogatott vb-t és Eb-t nyert, a Barcelona is sikert sikerre halmozott. Ugyanakkor a németek trónfosztásra készülnek, klubszinten ez már meg is történt májusban. Igazából szerencséje van a derék hispánoknak, hogy a német válogatott nem vesz részt a Konföderációs Kupán. Helyettük a házigazda Brazília okozhat majd kellemetlen perceket Torreséknek.

Először azonban Uruguay válogatottja áll az útjukba, de a nyilatkozatok alapján úgy tűnik, hogy a spanyolokat nem izgatja különösebben az aktuális találkozó. Vicente del Bosque szövetségi kapitány elmondta, hogy a kimerítő szezon ellenére jó a hangulat a csapaton belül, és egészséges önbizalommal tekintenek az előttük álló meccsekre – anélkül, hogy lebecsülnék ellenfeleiket.

Na de hagyjuk is a külön erre fönntartott, titkos FIFA adatbázisból származó sablonnyilatkozatokat, nézzük inkább mit mutatnak a tények. Spanyolország válogatottja még nem nyert Konföderációs Kupát, de most itt a nagy lehetőség, hogy ezt is behúzzák. Elképesztően régóta veretlen a spanyol csapat, utoljára 2011 novemberében kaptak ki egy angliai barátságos mérkőzésen (1-0). Azóta 22 meccsen lépett pályára a spanyol válogatott, amiből 18-at megnyert, négyszer pedig döntetlen lett a végeredmény. 2013-ban eddig öt alkalommal léptek pályára, négy meccset megnyertek, a finnek ellen becsúszott egy hazai iksz világbajnoki selejtezőn (1-1). 

Uruguay ellen már játszottak idén februárban egy barátságos meccset, 1-1-es félidő után 3-1-re a spanyolok nyertek. Ami a két csapat örökös egymás elleni mérlegét illeti, eddig hat alkalommal mérték össze erejüket, háromszor a spanyolok hagyták el győztesen a pályát, míg Uruguay még egyszer sem tudta legyőzni őket: a többi három meccs döntetlennel zárult.

Azért valljuk meg egymás közt, hogy most sem az Uruk esélyesek a győzelemre, pedig az utóbbi években igen jó, és masszív válogatottjuk van. A támadósorban ott van Forlan, Suarez, és nem utolsó sorban „grande” Cavani, ez a trió álmából fölkeltve is életveszélyes az ellenfél kapujára. 

Ennek ellenére nem indult jól az év Uruguay számára, az előbb említett spanyolok elleni vereség után csak egy ikszre voltak képesek a Paraguay elleni vb selejtezőn, majd kikaptak Chilében 2-0-ra. Az utóbbi időben viszont mintha magukra találtak volna, június elején 1-0-ra legyőzték a franciákat barátságos meccsen, majd vb selejtezőn nyertek Venezuelában szintén 1-0-ra. 

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.20

Tahiti 30.00, döntetlen 12.00, Nigéria 1.04
Sokakban fölmerülhet a kérdés, hogy Tahitin mégis mióta ismerik a labdarúgást, mint olyat. Nos, a szövetség 1989-ben alakult és bár azóta nem vált futballnagyhatalom az országból, de megnyerték a 2012-es Óceániai Nemzetek Kupáját és ezzel kivívták a jogot a Konföderációs Kupán való induláshoz. Mondjuk nem kerültek össze a Kupa legerősebb csapatával Új-Zélanddal, Ausztrália pedig évek óta nem vesz részt a tornán. Mindezek tudatában is elismerésre méltó a szigetország teljesítménye, hiszen veretlenül nyerte meg a Kupát az amatőr focistákból álló gárda.

A tornagyőzelmet követően viszont visszaesett a teljesítményük. Két győzelemtől eltekintve sorban jöttek a vereségek. 2013-ban eddig két meccset játszottak, márciusban vb selejtezőn 2-0-ra megverték a Salamon-szigetek válogatottját, pár nap múlva viszont 1-0-ra kikaptak Új Kaledóniában, szintén selejtezőn.

Az év elején Nigéria megnyerte az Afrika-Kupát, úgy tűnik, hogy vége hét szűk esztendőnek. Utoljára 2012 májusában kaptak ki, egy Peru elleni barátságos meccsen. Azóta kilenc győzelem és ugyanennyi döntetlen a mérlegük. A júniusi világbajnoki selejtezők során 1-0-ra nyertek Kenyában és 1-1-et játszottak Namíbiában.

Tipp: A gólok száma 3 és négy között lesz @ 2.45


Álomút a Világbajnokságra! Itt a lehetőség, hogy a Konföderációs kupa alatt megnyerd az álomutat a Brazíliában rendezett világbajnokságra! Emellett lehetőséged van megnyerni egy PS3-t, egy iPadot vagy a készpénznyeremények egyikét!

3000Ft kockázatmentes fogadás mindenkinek! Fogadj a Konföderációs kupára és ha fogadásod elveszíted, akkor akár egy 3000Ft-os kockázatmentes fogadás is a tied lehet!