Egész Európa kupameccseket játszik


Napoli 1.12, Döntetlen 8.50, Spezia 21.00

Az Olasz Kupa küzdelmei a legjobb 16 közé értek, ahová mindössze két másodosztályú együttes verekedte be magát. Egyikük a Spezia, akire első olvasatra legyinthet az olvasó. Azonban a Serie B-s együttest nem szabad fél vállról venni, igazi óriásölőnek bizonyultak a közelmúltban. Már két élvonalbeli együttest elütöttek a kupától, az Udinese és a Palermo számára is ők voltak a végállomás.

A Spezia tavaly is jól szerepelt, úgy jutottak a legjobb nyolc közé, hogy elbúcsúztatták az AS Romát. A negyeddöntőben köszönt el tavaly a Napoli is, akik idén minden bizonnyal kudarcként élnék meg, ha kiesnének a legjobb 16 között.

A Spezia malmára hajthatja a vizet az is, hogy a másodosztály küzdelmei még nem kezdődtek el, míg a Napoli hétvégén már bajnokit játszott. Ekkor a nápolyiak 2-1-re legyőzték a Sampdoria együttesét, és az élvonal harmadik helyén állnak. Talán a vártnál szorosabban, de valószínű, hogy a Napoli behúzza.

Tipp: Háromesélyes fogadás hendikeppel - Kezdése 0-1 - Döntetlen @ 4.80

Atlético Madrid 1.30, Döntetlen 5.25, Las Palmas 11.00

Ugyan már az első meccsen (2-0) eldöntötte a továbbjutás sorsát az Atlético, az együttes nem veheti félvállról a Las Palmas elleni meccset. Ha a Las Palmas az összecsapás első félidejében találna egy gólt, akkor akár még izgalmas is lehetne a találkozó. Emiatt a fővárosi csapat legfontosabb célkitűzése, hogy távol tartsa vendégeket a kaputól, és labdabirtoklási fölényt kialakítva uralja a meccset. Az Atlético számára nem kötelező a győzelem, nekik teljesen megfelelne a 0-0-s döntetlen is.

Ezek ellenére valószínű, hogy szeretnék kiszolgálni közönségüket, és egy góllal végleg eldönteni a továbbjutás sorsát. Érdekesség, hogy a két klub egy hónapon belül harmadszor fog találkozni egymással, a december 17-i bajnoki összecsapáson 1-0 lett a végeredmény a Vincente Calderónban. Ha az eredmény megismétlődik, akkor az jól fizet.

Tipp: Pontos eredmény - 1-0  @ 7.00

Nantes 2.15, Döntetlen 3.05, Nancy 3.85

A legjobb nyolc közé érkezett a Francia Ligakupa mezőnye, ahol hét élvonalbeli csapat mellett a másodosztályú Sochaux képviselteti magát. A negyeddöntők sorát a Nantes és a Nancy nyitja. Mivel a továbbjutás sorsa egyetlen találkozón dől el, ezért konzervatív, védekező felfogású játék vártható. Ez azért is igaz, mert a bajnokságban mindkét együttes a kiesés ellen küzd, ráadásul ez a két klub szerezte a legkevesebb gólt az élvonalban. A Nantes jó formában, két győzelemmel vonult december 21-én téli szünetre, előtte azonban hét meccsen nem tudott nyerni. A hazai gárda otthoni környezetben kilenc pontot gyűjtött, ez a legrosszabb teljesítmény a Ligue 1 mezőnyében.

Ezek ellenére a Nantes számít esélyesnek, mert bár a Nancy előttük van a tabellán, a vendégek idegenben katasztrofálisan rosszak. Tíz találkozón mindössze négy gólt rúgtak, és általában az eredmény őrzése az elsődleges céljuk. Ennek tükrében még az sem lenne meglepetés, ha gól nélküli 120 percet követően büntetőpárbajban dőlne el a továbbjutás sorsa.

Tipp: Pontos eredmény - 0-0 @ 6.75