Eb selejtezők: Újra Bukarestben


Románia1.70  döntetlen3.40  Magyarország5.25
Kicsit több, mint egy évvel ezelőtt játszottunk utoljára Bukarestben, és valószínűleg nem nagyon akad olyan futballszerető magyar ember, aki ne emlékezne Guzmics borzalmas hibájára, és az azt követő kilátástalan játékra. De hagyjuk is mindezt, mert azóta annyi minden változott a válogatott körül, hogy joggal bízhatunk legalább egy tisztességes helytállásban.

Például az előbb említett Guzmics már nem kerettag, illetve egy rövid, de annál „tartalmasabb” Pintér-időszak után Dárdai Pál vette át a magyar válogatott irányítását. Erre a lépésre óriási szükség volt és láthatóan a válogatott keret tagjait is fölrázta a váltás. Dárdait valószínűleg senkinek nem kell külön bemutatni, és ha csak fele olyan jól szervezett és összeszedett lesz a válogatott játéka, mint a kapitány nyilatkozatai és elképzelései, akkor azzal olyan rosszul már nem járhatunk.

Csak a rend kedvéért mondjuk el: hazánk legjobbjai vereséggel kezdték az Eb selejtezőket, hazai pályán 2-1-es vereséget hozott az Észak-Írország elleni találkozó. Sok következtetést nem érdemes levonni ebből a meccsből, hiszen azóta – ha nem is gyökeresen – de megváltoztak a dolgok.

A héten kiderült, hogy az egyik legrutinosabb védőnkre nem számíthatunk: Vanczák Vilmos sérülés miatt kikerült a keretből, csakúgy, mint Simon Ádám. Sajnos a sérültek névsora nem ér ezzel véget: a hírek szerint Korcsmár Zsolt és Stieber Zoltán sem tudja majd vállalni a játékot. Dárdai ezzel kapcsolatban elmondta: „nem idegeskedem, mert bő, huszonhármas a keretünk. (…) Már megvannak a fejemben a kezdők, mindenki jól dolgozott, nem panaszkodom.”

A románoknál is akadnak hiányzók, magyar szempontból a legjobb hír, hogy Marica eltiltás miatt nem játszhat, mert a görögök elleni selejtezőn kiállították. Egyébként azt a mérkőzést 1-0-ra megnyerte idegenben (zárt kapuk mögött) a román válogatott. A védelem összeállításán is főhet a feje Piturca feje ugyanis az egyetlen olyan védő van, akire alapemberként számítanak a klubcsapatában (Grigore Dragos).

Tipp: X2 @ 2.06