Eb selejtezők: A pénteki játéknap


Görögország1.15  döntetlen7.60  Feröer-szigetek16.00
Egy ponttal az utolsó előtti helyen szerénykedik Görögország, egy vb résztvevő csapattól azért ennél jobb teljesítmény az elvárt. Még akkor is, ha tudjuk: a világbajnokság után edzőváltás történt és a keret is kicserélődött.

A görögök Finnországban ikszeltek, illetve hazai pályán kaptak ki a románoktól és Észak-Írországtól. Legendás védekezésük egyelőre nem az igazi, eddig összesen négy gólt kaptak (és csak egyet lőttek). Mindenestre elég nehéz elképzelni egy olyan forgatókönyvet, hogy a görögök hazai pályán csúsznak el a Feröer-szigetek ellen. Már csak azért sem, mert ilyen még soha nem fordult elő.

Mint ahogy az sem túl gyakori, hogy a feröeri csapat pontot szerez idegenbeli tétmeccsen, vagy akár gólt rúg. Viszont roppant kellemetlen ellenfélről van szó, ezt néhány hete mi is láthattuk.

Tipp: Szögletek 9,5 felett @ 1.95


Németország  döntetlen34.00  Gibraltár101.00
Nem kezdte jól az Eb selejtezőket a világbajnok német válogatott. Bár először nagy nehezen legyűrték Skócia legjobbjait (2-1), de aztán kikaptak Lengyelországban 2-0-ra, legutóbb pedig csak egy harmatos 1-1-re futotta erejükből Írország ellen.

A németek Gibraltárnál jobb ellenfelet nem is kívánhattak volna most maguknak. A frissen gründolt válogatottat eddig mindenki simán elverte a selejtezőkön: hetet kaptak a lengyelektől és az írektől, Grúzia pedig 3-0-ra verte őket. De ha ez nem lenne elég, az esélyekről elég sokat elárul, hogy a németek győzelmére még odds sincs.

Tipp: Gólok száma a hazai csapatnál 6-9 között @ 2.40


Románia1.55  döntetlen3.65  Észak-Írország7.00
Bejött a románoknak a kapitányváltás, legalábbis a bukaresti 1-1 után győzni tudtak Finnországban 2-0-ra. Ha megverik Észak-Írországot, akkor tíz ponttal a csoport élére ugorhatnak, úgyhogy ne legyenek kétségeink afelől, hogy mindent megtesznek majd a győzelem érdekében.

Egyébként majd most az is kiderül, hogy csupán fellángolás volt-e az északírek eddigi jó szereplése, vagy most már tényleg komolyan számolni kell velük. Eddig háromból három meccset megnyertek, gólt csak magyar válogatott tudott nekik lőni.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.55

Eredő odds: 11.93