Eb selejtezők: A pénteki játéknap


Belgium1.01  döntetlen18.00  Andorra46.00
A világbajnokság egyik meglepetéscsapata egyértelműen Belgium volt. Sokan még továbbjutóként sem számoltak velük, ehhez képest egészen sokáig meneteltek és végül Argentínának sikerült megállítani őket.

Szeptember elején Ausztráliát fogadták barátságos meccsen és azt 2-0-ra meg is nyerték. Az első selejtezőjüket Izraellel kellett volna lejátszani, de azt háborús konfliktus miatt elhalasztották. Andorra ellen összesen kétszer játszottak eddig: még a 2004-es Eb selejtezőjében kerültek egy csoportba. Akkor idegenben 1-0-ra, hazai pályán pedig 3-0-ra nyertek a belgák.

Sokkal nagyobb különbségű győzelemre most sem számíthatunk, hiszen annak ellenére, hogy Andorra két döntetlent leszámítva az utóbbi hat évben az összes létező meccsét elveszítette, többnyire senki nem verte őket agyon. Persze időről-időre becsúszott pár 5-6 gólos vereség, de általában megússzák 2-4 kapott gól között.

Tipp: Gólok 4.5 alatt @ 1.79


Hollandia1.06  döntetlen12.00  Kazahsztán40.00
Valami történt a holland válogatottal. A világbajnokságon bronzérmes lett a csapat, majd Louis van Gaal távozása után régi-új szövetségi kapitánya lett az Oranjéneak Guus Hiddink személyében. Vezetésével két meccset bukott el a holland válogatott: Olaszországtól 2-0-ra kaptak ki barátságos meccsen, de még fájóbb volt, hogy az első selejtezőn Csehországban is 2-1-es vereséget szenvedtek. Most Kazahsztán ellen itt a nagy lehetőség a javításra.

Anélkül, hogy lebecsülnénk a kazah labdarúgásban rejlő potenciált, nem nehéz belátni, hogy a vendégcsapat esetleges pontszerzése is szenzáció lenne. Európai csapat ellen nagyon ritkán szereznek akár csak pontos is, főleg idegenben (kivéve, ha egy Feröer-szigetek vagy éppen Grúzia szintű válogatottal játszanak).

Egyébként az első selejtezőt hazai pályán játszották Lettország ellen, az a meccs egy 0-0-s döntetlennel ért véget. A szeptember eleji felkészülési meccsen Kirgizisztán legjobbjait gázolták le 7-1-re.

Tipp: Ázsiai hendikep -3, Hollandia @ 1.80


Olaszország1.08  döntetlen10.00  Azerbajdzsán26.00
Nem csak az angolok, hanem az olaszok világbajnoksága is katasztrofálisra sikerült, mondjuk legalább megverték Angliát. Ezen kívül viszont semmi, még a csoportból sem jutottak tovább.

Viszont a vb óta nyerő szériában vannak, mint föntebb arról már szó esett, Hollandiát 2-0-ra verték barátságos meccsen, aztán pedig a Norvégia elleni selejtezőt is sikerrel vették (2-0). Azerbajdzsánnal a 2004-es Eb selejtezőjén szerepeltek egy csoportban: akkor otthon 4-0-ra, idegenben pedig 2-0-ra győztek.

Az azeri válogatott sem egy világverő alakulat: legutóbbi két meccsüket elveszítették Oroszország (barátságos) és Bulgária ellen (selejtező, 1-2). Európai csapatot utoljára 2011-ben vertek meg, akkor egy albániai barátságos meccsen jött össze a bravúr. Az utolsó pontszerzés pedig Luxemburgban jött össze (0-0), még tavaly.

Tipp: Destro gól @ 1.67

A kombináció eredő szorzója @ 5.38