Eb selejtezők: Kötelező győzelem


Feröer-szigetek7.50  döntetlen5.50  Magyarország1.33
Elmúltak már azok az idők, amikor egy-egy Feröer szintű válogatottra csak legyinteni lehetett, és biztos kézzel behúzni a vendéggyőzelmet szelvényünkön. Elég, ha csak Izland tegnapi 2-0-s győzelmére gondolunk a világbajnoki bronzérmes Hollandia ellen.

Igaz, a Feröer-szigeteki válogatott jóval gyengébb az izlandinál, és ha végignyálazzuk az eredményeiket, akkor láthatjuk, hogy elvétve nyernek meg akár csak barátságos meccseket is és legalább ugyanilyen ritkán szereznek pontot. Viszont az is feltűnő, hogy ritkán verik őket agyon.

Ezt az évet például Gibraltár 4-1-es legyőzésével kezdték, majd következtek a selejtezők: Finnországtól 3-1-re kikaptak, majd jött az Észak-Írország elleni 2-0-s vereség. A finnek elleni meccset hazai környezetben játszották, és félidőben még Feröer vezetett, ami mindenképpen intő jel számunkra.

Ugyanakkor Dárdai Pál a sajtóban elmondta, hogy az elsődleges cél az, hogy minél korábban gólt szerezzünk. Nos, a helyzet az, hogy Dárdai egy meccs után (sőt igazából előtte is) jóval hitelesebb, mint az összes többi kapitány együttvéve az elmúlt pár évtizedben, szóval még az is lehet, hogy megvalósul majd ez az elképzelés. Mindenesetre nem lesz könnyű dolga a magyar válogatottnak, de a három pont begyűjtésére elég nagy az esély.

A romániai meccshez képest lehetnek változások a kezdő tizenegyben, az például már biztos, hogy Elek nem léphet pályára. Viszont komoly sérülés nincs a csapatnál, a kezdő átalakítására a játékosok fizikai állapota miatt van szükség.

Mindezek ellenére talán nem nagy túlzás kijelenteni, hogy a három pont megszerzése kötelező; kerül, amibe kerül.

Tipp: Vendégcsapat gólt szerez mindkét félidőben @ 2.08