Eb-selejtezők: Kedden már majdnem minden eldől


Belgium1.36  döntetlen5.10  Izrael9.10
A belgák már kijutottak az Eb-re, egy esetleges vereség csak annyit jelentene számukra, hogy nem az első, hanem a második helyről mennének tovább. Már amennyiben Wales legyőzi Andorrát, de hát ez több mint valószínű. A belgák egyébként veretlenek maradtak hazai pályán az Eb-selejtezők alatt: háromszor győztek és csak Wales ellen csúszott be egy 0-0-s döntetlen. Márciusban pedig 1-0-ra nyertek Izraelben.

Izrael a negyedik helyen várja az utolsó kört és csak akkor léphetnek föl a harmadik helyre, ha nyernek a belgák ellen és Bosznia kikap Cipruson. A vendégek ebben az évben még nem nyertek tétmeccset idegenben: 3-1-re kikaptak Boszniában, majd 0-0-t játszottak Wales-ben.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.12


Hollandia1.41  döntetlen4.60  Csehország8.00
Ugyan még van hátra egy kör és a futballban bármi megtörténhet – csakhogy a lehető legnagyobb közhelyet rángassuk ide – de alighanem Hollandia búcsút mondhat az Európa-bajnokságnak. Két ponttal vannak lemaradva a harmadik helyezett Törökország mögött, akik a már Eb résztvevő Izlanddal játszanak hazai pályán és nagy eséllyel be is húzzák azt a meccset.

Mint ahogyan valószínűleg a hollandok is mindent megtesznek majd a győzelemért és elég meglepő lenne, ha a már szintén fixen kvalifikált csehek olyan nagyon megerőltetnék majd magukat. A vendégek egyébként szombaton hazai pályán kaptak ki 2-0-ra a törököktől.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Hazai/Hazai @ 2.23


Törökország1.52  döntetlen4.00  Izland7.00
A törökök tehát előnyösebb helyzetből várhatják a kedd esti találkozót, mint az őket üldöző hollandok. Ne legyenek hát kétségeink afelől, hogy mindent megtesznek majd a győzelemért hazai közönség előtt, plusz az Izlandon elszenvedett 3-0-s vereséget is feledtetniük kell valahogy.

Ráadásul van esély arra, hogy Törökország elcsípje a legjobb harmadik helyet – ehhez nyilván nyerniük kell, és letteknek otthon kell kikapniuk Kazahsztántól. Ez utóbbi nem tűnik valószínűnek, de a gyaníthatóan a török válogatott igyekszik majd a saját sorsát a kezében tartani amennyire ez lehetséges, ehhez pedig hazai győzelem kell.

Az meg ugye már rég eldőlt, hogy Izland kijutott az Eb-re, úgyhogy számukra tét nélküli ez a találkozó.

Tipp: Első gól – Törökország @ 1.30

Eredő odds: 6.15