Eb-selejtezők: Kedden jönnek az utolsó meccsek


Macedónia21.00  döntetlen7.50  Spanyolország1.15
Mit is mondhatnánk erről a meccsről: a C jelű csoport sereghajtója fogadja az éllovast és ez még hagyján, de Macedónia eddig még mindig kikapott a spanyoloktól (bár egy 2009-es barátságos meccsen azért alaposan megszorongatták őket).

A hazai csapat mindössze három pontot szerzett a selejtezők során; tavaly októberben Luxemburgot gyűrték le hazai pályán. Ezt leszámítva az összes meccsüket elveszítették és most alighanem egy újabb vereségre készülhetnek.

A spanyolok szombaton visszavágtak a tavalyi, szlovákiai vereségért és hazai pályán 2-0-ra verték északi szomszédunk legjobbjait. Az elég valószínű, hogy nem látunk majd gólzáporos meccset, de a vendéggyőzelem ettől még szinte biztosra vehető.

Tipp: Vendégcsapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 1.64


Litvánia1.07  döntetlen11.00  San Marino29.00
Az E csoport utolsó két helyezettjének összecsapása leginkább azért lehet izgalmas, mert már egy 2,5 fölötti gólszámra is egészen tisztességes szorzó van. San Marino eddig egyedül az észtek elleni meccset úszta meg legalább két kapott gól alatt (0-0 hazai pályán) úgyhogy viszonylag jó esély van arra, hogy legalább kettőt, de inkább hármat kapnak majd.

Bár az is igaz, hogy a litvánok eddig mindössze négy gólt tudtak szerezni a selejtezők során, úgyhogy lehet, hogy jobban járunk, ha inkább a kevés gólra teszünk. Egyébként az előző körben Észtországban kapott ki Litvánia 1-0-ra, míg San Marino Angliától kapott egy hatost hazai pályán.

Tipp: Gólok 3,5 alatt @ 1.54


Svédország2.15  döntetlen3.40  Ausztria3.45
A G csoport két éllovasa találkozik kedd este: Ausztria fölényesen vezeti a selejtezőcsoportot, a svédek hét ponttal vannak lemaradva mögöttük. A hazaiak gyakorlatilag győzelmi kényszerben vannak, ugyanis csak egy pontra van tőlük a harmadik helyezett Oroszország (nem mellesleg azért alakult ez, így mert a svédek 1-0-ra kikaptak Moszkvában, még szombaton).

Az oroszok pedig Liechtensteinbe utaznak, ahol várhatóan nyernek is majd, úgyhogy a svédek jobban teszik, ha legyűrik valahogy az osztrákokat. Ez amúgy nem lesz egyszerű, tekintve, hogy a sógorok még nem veszíttettek mérkőzést ebben a sorozatban és pontot is csak egyszer hullajtottak. Mondjuk azt pont a svédek ellen tavaly (1-1).

Tipp: Ibrahimovic gól @ 2.48

Eredő odds: 6.25