Eb-selejtezők: Jönnek megint a meglepetések?


Spanyolország1.30  döntetlen5.20  Ukrajna11.00
Négy forduló után mindkét csapat kilenc pontot gyűjtött a C jelű csoportban, a spanyolok jobb gólarányuknak köszönhetően állnak az ukránok előtt a második helyen. A csoportot egyébként az eddig száz százalékos teljesítményt nyújtó szlovák válogatott vezeti, amely nem mellesleg a spanyolokat is elverte ősszel.

Hazai pályán minden bizonnyal mindent megtesznek majd a spanyolok, hogy begyűjtsék a három pontot, már csak azért is, mert így lépéselőnybe kerülnek az ukránokkal szemben.

Ukrajna egyébként még soha nem nyert Spanyolország ellen, pedig már háromszor is játszottak velük. Legutóbb a 2006-os világbajnokságon akadt össze a két csapat, akkor a spanyolok simán nyertek 3-0-ra. Az ukránok tavalyi formáját elnézve egyáltalán nem biztos, hogy ennyit kapnak, hiszen csak a szlovákoktól kaptak ki a 2014-es év folyamán.

Tipp: Hazai csapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 2.00


Svájc1.20  döntetlen6.50  Észtország14.00
A 2012-es Eb titkos esélyese hat ponttal áll az E csoport második helyén, rajtuk kívül Szlovénia és Litvánia is ugyanennyi pontot gyűjtött. A világbajnokságon láthattuk, hogy Svájc képes a jó teljesítményre, az észt nemzeti tizenegy legalábbis nem kéne, hogy komolyabb gondot okozzon.

A két válogatott 1993-ban játszott egymással utoljára, akkor a világbajnoki selejtezőkön kerültek össze és a svájci csapat gond nélkül intézte el őket.

Egy fokkal talán nagyobb ellenállást fejt majd ki most az észt csapat, ugyanakkor már az is bravúrszámba menne, ha gólt szereznének Észtország legjobbjai, ugyanis idegenben ez elég ritkán sikerül nekik. Tétmeccsen utoljára pont a magyar válogatott ellen voltak eredményesek még 2013 szeptemberében.

Tipp: Shaqiri gól @ 2.32


Szlovénia1.03  döntetlen14.00  San Marino41.00
Szlovénia is az előbb említett E csoportban vitézkedik és a három pont mellett leginkább a gólarány javítására lehet jó ez az összecsapás (eddig négyet lőttek és ugyanennyit kaptak déli szomszédaink). Legutóbb 2005-ben látták vendégül San Marinót, akkor egy ötös alatt nem álltak meg a hazaiak.

Az itáliai törpeállamnak idén is csak statisztaszerep jut, de ne hallgassuk el bravúros hazai döntetlenjüket Észtország ellen (0-0), ami hosszú évek óta az egyetlen egy eset, amikor pontot szereztek Eb vagy vb selejtezőn.

Tipp: Gólok 4,75 felett @ 2.08

Eredő odds: 9.65