Eb selejtezők: Három meccs, ahol borulhat a papírforma


Bosznia3.40  döntetlen3.30  Belgium2.20
Gól nélküli döntetlent játszottak pénteken a bosnyákok Walesben, így megszerezték első pontjukat és az ötödik helyről várhatják a ma esti összecsapást. Egy esetleges győzelemmel nagyot ugorhatnának fölfelé a táblázaton. Bár figyelembe véve azt a tényt, hogy első hazai meccsükön 2-1-re kikaptak Ciprustól hazai pályán, egyáltalán nem biztos, hogy meglesz az a három pont.

Mondjuk eddig akárhányszor fogadták Belgium legjobbjait, mindig hazai győzelem lett a vége (2005-ben 1-0, 2009-ben 2-1; mindkét mérkőzés Eb selejtező volt).

Belgium gólfesztivált rendezett múlt héten Andorra ellen (6-0), így aztán remek hangulatban utazhatnak Szarajevóba. A világbajnoki selejtezők során az összes meccsüket megnyerték idegenben, többek közt Horvátországot, Szerbiát és Macedóniát is legyőzték, csakhogy a balkáni csapatokat említsük.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.81

Horvátország1.18  döntetlen7.00  Azerbajdzsán15.00
Az olaszokkal holtversenyben vezeti a H csoportot Horvátország, eddig két meccsből kettőt megnyertek. A Málta elleni hazai 2-0-s győzelem akár soványnak is mondható, viszont pénteken Bulgáriát verték idegenben 1-0-ra, ami szép siker. Azerbajdzsán ellen még soha nem játszottak tétmeccset, ez lesz az első alkalom.

Az azeriek három, zsinórban elveszített mérkőzésen vannak túl, ez nem sok jót sejtet a horvátországi túra előtt. Két selejtezőjükön egyaránt 2-1-re kaptak ki, előbb otthon Bulgáriától, majd Olaszországban.

Tipp: Ázsiai hendikep -1.75, Horvátország @ 1.82

Izland6.20  döntetlen4.15  Hollandia1.54
Valamit jól csinálnak Izlandon, hiszen világbajnokságról is épp csak lecsúsztak, most pedig hat ponttal holtversenyben vezetik a csoportot Csehországgal. Az első meccsen Törökországot verték 3-0-ra hazai pályán, majd szintén hármat lőttek Lettországban. Nagy valószínűséggel a hollandokat is keményen megizzasztják majd.

A hollandok viszont várakozáson alul teljesítenek eddig: vereség a Csehektől idegenben, illetve nyögvenyelős győzelem Kazahsztán ellen otthon (félidőben még a kazahok vezettek 1-0-ra). Jó hír lehet számukra, hogy még soha nem szenvedtek vereséget Izlandtól, és csak pontokat is egyszer hullajtottak ellenük.

Tipp: 1X @ 2.48

A kombináció eredő szorzója @ 8.35