Eb-selejtezők: Győzelmi kényszerben


Kazahsztán12.00  döntetlen5.85  Hollandia1.25
Két ponttal kullog az A csoport utolsó helyén Kazahsztán és tekintve, hogy lassan vége az Eb-selejtezőknek, aligha érhetnek már oda értelmes helyre. Mindkét döntetlenjük 0-0-s volt, az egyiket a már fixen továbbjutó Izland otthonában, míg a másikat hazai pályán, a lettek ellen hozták össze.

Tavaly ilyenkor 3-1-re kikaptak a hollandoktól, azonban alaposan ráhozták a frászt az Amszterdam Aréna közönségére, ugyanis az első félidőben a kazahok szerezték meg a vezetést, amit Huntelaar csak a 62. percben tudott egalizálni, a vezetést pedig csak a meccs hajrájában szerezte meg a holland válogatott.

Az a mérkőzés igen jól jellemzi a derék németalföldiek vesszőfutását az Eb-selejtezők alatt, a vb bronzérmes társaság Van Gaal távozása után szinte teljesen szétesett. Még akkor sem biztos, hogy odaérnek a pótselejtezőt érő harmadik helyre, ha hátralévő meccseiket megnyerik.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Döntetlen/Vendég @ 4.20


Csehország2.60  döntetlen3.25  Törökország2.70
Még mindig az A jelű csoportban járunk, ahol bármi is történik, a csehek és az izlandiak kéz a kézben mehetnek a franciaországi Eb-re (mindkét csapat 19 pontot gyűjtött eddig). Ilyenformán a hazai csapatnak már minden mindegy, kérdés, hogy mennyire lehet őket emiatt motiválni?

A vendégeknek viszont biztos nem kell majd külön felhívni a figyelmét arra, hogy mennyire fontos számukra ez a mérkőzés. Ugyanis Törökország legjobbjai a harmadik helyen tanyáznak 12 ponttal és akkor járnak ők is legjobban, ha mind a két hátralévő meccsüket megnyerik, mert akkor egészen biztos nem érik be őket a 10 pontos hollandok.

Azt mondjuk nem árt tudni, hogy a török válogatott eddig csak egyszer tudott idegenben nyerni az Eb-selejtezők során: a tökutolsó kazahokat győzték le 1-0-ra. Ezen kívül kétszer ikszeltek és egyszer kikaptak vendégként.

Tipp: X2 @ 1.47


Bosznia1.90  döntetlen3.40  Wales4.25
A bosnyákok a harmadik helyért küzdenek: a negyedik helyezett gárda két ponttal van Izrael mögött. Ha nem verik meg hazai pályán Wales-t, akkor igen durván csökkenek az esélyeik a pótselejtezőre. Otthon erre jó esélyük van, mert ott ritkán botlanak – bár ha igen, akkor nagyot, ld. vereség Ciprustól tavaly szeptemberben.

Wales az egyik meglepetéscsapat a sok közül, 18 ponttal vezetik a B jelű csoportot és ugyan van még arra matematikai esély, hogy lehagyják őket, de nem túl nagy. Még veretlenek ebben a selejtezősorozatban és egy pontra valószínűleg Boszniában is jók lesznek.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.00

Eredő odds: 12.35