Eb-selejtezők: a feröeri börtönőr és a többiek


Csehország1.23  döntetlen6.00  Lettország14.00
Magabiztosan, tizenkét ponttal vezeti Csehország az A jelű csoportot. Mögöttük Izland áll kilenccel, úgyhogy a csehek jobban teszik, ha begyűjtik otthon a három pontot. Erre minden esélyük megvan, hiszen hazai környezetben Hollandiát is megverték tavaly ősszel.

Lettországról ugyan nehéz lenne azt állítani, hogy futballnemzet volna, a 2004-es Eb-n így is kint voltak. Nem mellesleg ott játszottak először Csehország legjobbjai ellen és kikaptak 2-1-re. Ezen kívül még egy 2010-es barátságos meccset találunk, ahol a két csapat egymással játszott: akkor 4-1-re nyertek a csehek.

A lettek idegenbeli teljesítményét elnézve nem sok jóra számíthatnak Prágában. Utoljára Grúzia legjobbjai ellen szereztek pontot vendégként Eb-selejtezőn, de ez már négy évvel ezelőtt történt.

Tipp: Hazaiak labdabirtoklása 61,5% felett @ 1.85


Románia1.14  döntetlen8.50  Feröer-szigetek18.00
Aki kicsit is képben van, annak felesleges elmondani, de a rend kedvvért említsük meg: ez a két csapat ugyanabban a selejtezőcsoportban van, mint a magyar válogatott. Románia 10 ponttal vezeti az F csoportot, mögöttük kilenccel Észak-Írország áll, a mieinknek hét pontja van.

Keleti szomszédaink nagy eséllyel nem teszik meg azt a szívességet, hogy kikapnak vasárnap este, hazai pályán amúgy is igen régóta veretlenek a románok: utoljára Törökország nyert náluk még 2013 szeptemberében.

Feröer legjobbjai alaposan meglepték Európát, miután novemberben 1-0-ra nyertek Athénban, a görögök ellen. Noha mi is tapasztalhattuk, hogy mennyire kellemetlen ellenfél a Feröer-szigetek válogatottja, nem valószínű, hogy pontot szereznek Bukarestben. Már csak azért sem, mert új munkahelye miatt nem lehet ott vasárnap a románok ellen a 84-szeres válogatott Fródi Benjaminsen, aki nem mellesleg a csapatkapitány. Rajta kívül még egy rutinos játékos hiányzik majd a gárdából.

Tipp: Gólok 2,75 felett @ 1.85


Skócia1.01  döntetlen19.00  Gibraltár41.00
Kötelező győzelem előtt áll Skócia, hiszen Gibraltárban profi futball sem létezik régóta. A hét pontos skótok Észak-Írország 1-0-s legyőzésével hangoltak a selejtezőre és vélhetően többet lőnek majd vasárnap este.

A vendégek eddigi eredményei önmagukért beszélnek: két 7-0-s vereség (Lengyelország és Portugália), majd 3-0 és 4-0 Grúziával és Németországgal szemben. Az is meglepetés volna, ha egyáltalán gólt szereznének Skóciában.

Tipp: Gólok 4,75 felett @ 1.81

Eredő odds: 6.19