Eb selejtezők: A csütörtöki játéknap


Anglia1.01  döntetlen41.00  San Marino101.0
A csúfos vb szereplést követően Anglia válogatottja Norvégia 1-0-s legyőzésével vigasztalódhatott egy szeptember eleji barátságos meccsen. Ezután Svájcban játszották az Eb selejtező első meccsét, amit 2-0-ra meg is nyertek Welbeck duplájával. A világbajnokságon mindannyian láthattuk, hogy mennyire szervezett, és jó csapat a svájci válogatott, szóval egy kétgólos győzelem náluk igen szép eredmény.

Visszatérve Welbeckre: Az Arsenal csatára nagyszerű formában futballozik mostanában, nem lenne meglepő, ha többször is bevenné San Marino kapuját.

A mini állam amúgy is csak a tisztes helytállásban bízhat, de tegyük hozzá, hogy öt kapott gól alatt még egyszer sem úszták meg az angolok elleni meccseket. A vb selejtezők alatt is egy csoportba kerültek Angliával, akkor ötöt kaptak a Wembleyben, hazai pályán pedig nyolcat.

Az elmúlt hat évben összesen három gólt termeltek a san marinói csatárok, és az összes létező tétmeccsüket elveszítették. Ilyenformán a kérdés csupán annyi, hogy vajon mennyit lőnek nekik az angolok.

Tipp: Welbeck legalább két gólt szerez @ 1.75


Svédország2.70  döntetlen3.20  Oroszország2.80
A svédek nem jutottak ki a vb-re, de persze ettől még nem olyan rossz csapat a svéd válogatott. Szeptember elején 2-0-ra verték Észtországot barátságos meccsen, viszont utána csak egy döntetlenre futotta erejükből (1-1) Ausztriában. Már csak ezért is kötelező számukra hazai pályán a győzelem, egy újabb pontvesztés már most veszélybe sodorhatná a továbbjutást.

Kérdés, hogy Erik Harmen szövetségi kapitány számolhat-e Zlatan Ibrahimovic játékával. A csatárzseni ugyan ott van a keretben, de sérüléssel bajlódik, és a PSG-ben sem lépett pályára a legutóbbi bajnokin illetve a Barca elleni győzelmet is nélküle érte el a csapat. Viszont a svéd válogatott nem olyan, mint a PSG: Zalatan hiánya jelentősen gyengíti őket.

Oroszország ugyan kint volt a világbajnokságon, de nyeretlenül esett ki a csoportból. Szeptember elején Azerbajdzsánnal játszottak felkészülési meccset és azt 4-0-ra megnyerték, csakúgy, mint a Liechtenstein elleni selejtezőt. Svédország vendégeként háromszor léptek pályára eddig és még soha nem győztek (két vereség és egy döntetlen a mérleg).

Tipp: Svédország többet birtokolja majd a labdát @ 2.00


Szlovákia9.00  döntetlen4.50  Spanyolország1.40
Győzelemmel kezdte északi szomszédunk a selejtezősorozatot: idegenben verték Ukrajnát 1-0-ra. Legutóbb 2005-ben játszottak Spanyolországgal, a 2006-os vb selejtezőjén, és akkor egy idegenbeli vereséget követően otthon egy bravúros 1-1-et értek el a hispánok ellen. Nyilván ilyen, vagy ehhez hasonló eredményről ábrándoznak most is.

Persze ehhez a spanyoloknak is lesz egy-két szava, akik a kiábrándító vb szereplést után azért még csak kikaptak Franciaországtól is a szeptember eleji barátságos meccsen (1-0). Utána hazai pályán verték 5-1-re Macedóniát az első selejtezőkörben és most egy újabb győzelemmel átvehetik a vezetést a C jelű csoportban.

Tipp: Diego Costa gól bármikor és spanyol győzelem @ 2.38

A kombináció eredő szorzója @ 8.33