Eb-selejtezők: Amszterdamban folytatódik az izlandi csoda?


Belgium1.46  döntetlen4.20  Bosznia7.75
Három ponttal áll a második helyen Wales mögött Belgium és ha nem akarnak különösebb izgalmakat maguknak, akkor ehhez három pontot kéne begyűjteniük. Erre meg is van minden esélye a belgáknak, ugyanis az Eb-selejtezők során eddig mindhárom hazai meccsüket kapott gól nélkül hozták le, bár a történethez az is hozzátartozik, hogy Wales ellen nem tudtak lőni egyet sem.

Ugyanakkor igen jó erőkből áll a belga nemzeti tizenegy, a brazíliai vb-n ezt mindannyian láthattuk. Mindez a nyári átigazolási szezonban is megerősítést nyert, hiszen De Bruyne rekordösszegért került a Manchester City-hez, de említhetnénk Januzaj vagy épp Benteke átigazolását is, akik szintén nem egy marék apróért váltottak klubbot.

Bosznia eddigi teljesítménye a vártnál kicsit haloványabb, legalábbis a vb selejtezőkhöz képest most annyira nem jönnek az eredmények. Nyolc pontot gyűjtöttek eddig és csak Izrael és Andorra ellen tudtak nyerni. Idegenben három meccsen négy pontot szereztek, tavaly októberben 1-1-es döntetlent értek el hazai pályán a belgákkal szemben.

Tipp: Benteke gól @ 2.43


Hollandia1.33  döntetlen5.00  Izland10.00
A vártnál jóval nyögvenyelősebben szerepel a holland válogatott, tíz ponttal a harmadik helyen állnak csoportjukban. Igen-igen fontos lenne számukra, hogy ezen a meccsen begyűjtsék a három pontot, hiszen óriási meglepetésre Izland áll az élen 15 ponttal.

Eddig csupán a csehek voltak képesek legyőzni Izlandot, hovatovább az északiaknak ez volt az egyetlen vereségük öt győzelem mellett. Ennek ellenére Amszterdamban valószínűleg inkább a hazaiak akarata érvényesül majd, de az is biztos, hogy az izlandiak nem adják majd olcsón a bőrüket és igen szoros meccs lesz ebből.

Egyébként tavaly októberben Izland története során először győzte le Hollandiát: a reykjavíki mérkőzés 2-0-s hazai győzelmet hozott. Akkor már az első félidőben kialakult a végeredmény.

Tipp: Gólok 2,75 alatt @ 1.84


Olaszország1.03  döntetlen22.00  Málta51.00
Ennél a párosításnál gyakorlatilag egyértelmű, hogy a hazai csapat behúzza majd a meccset, a kérdés csupán annyi, hogy mennyit lőnek majd az olaszok? Tavaly októberben igencsak megszenvedtek a három pontért Máltán (0-1), most talán majd ennél magabiztosabb győzelmet aratnak majd a sereghajtó Málta ellen.

Ugyan Málta korántsem rukkolt elő olyan hihetetlen teljesítménnyel, mint Izland, viszont azt is látni kell, hogy napjainkban már senki nem veri őket rommá. A legnagyobb arányú vereségük egy 3-0-s fiaskó volt Norvégia ellen, illetve Bulgáriában 1-1-es döntetlent harcoltak ki tavaly novemberben. Mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy azon meccsen lőtték eddigi egyetlen egy góljukat a máltaiak.

Tipp: Gólok 2,75 felett @ 1.48

Eredő odds: 6.62